Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гербста вишлють з України через Піскуна?

П'ятниця, 17 червня 2005, 14:49
Заступник голови партії "Трудова Україна" депутат Володимир Сівкович вважає, що американського посла США Джона Гербста слід негайно вислати з території України.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "2000", повідомляє прес-служба Сівковича.

"Необхідно ініціювати через комітети Верховної Ради із закордонних справ і з національної безпеки вислання американського посла з території України за порушення Віденської конвенції і за втручання у внутрішні справи нашої держави", – заявив він.

Так Сівкович прокоментував запис розмови генпрокурора Святослава Піскуна і Гербста, оприлюдненої в інтернеті.

"Після цього необхідно звернутися до конгресу США, до комітету з іноземних справ із проханням розібратися з діяльністю Гербста на території України – чи відповідає вона міжнародному й американському законодавству", – заявив він.

За словами депутата, обоє учасників розмови порушили закон, тому що "те, що Гербст посилав Піскуну своїх людей і пропонував йому політичний притулок, є порушенням законів США".

"Одноосібно такі рішення там не приймаються. Для цього існує спеціальна служба, яка визначає, чи можна надавати конкретному суб'єкту притулок", – підкреслив Сівкович.

"Також Піскун підтвердив, що неодноразово обговорював з Гербстом просування справи Гонгадзе і матеріали цього розслідування, що є правовим нонсенсом, а з іншого боку, у роздруківці розмови він явно дав зрозуміти, що виконав прохання посла з приводу звільнення священнослужителя з-під варти і зняв прокурора однієї з областей", – сказав він.

Таким чином, на думку депутата, "є підтвердження того, що посол порушив 41-й пункт "Віденської конвенції про дипломатичні відносини" ООН, у якому сказано, що дипломатичні агенти не мають права втручатися у внутрішні справи держави, і мають право спілкуватися про них тільки через МЗС".

Як відомо, нещодавно за фактом незаконного прослуховування телефонної розмови між генеральним прокурором Святославом Пiскуном та послом США в Україні Джоном Гербстом порушено кримінальну справу.

В розмові, що приписується Гербсту і Піскуну, посол вітає Піскуна з поновленням на посаді, а той у свою чергу дякує за підтримку після звільнення. Людина з голосом Піскуна також обіцяє закрити справу проти священника, якого згадує співрозмовник.

"Українська правда"

Читайте також:

ПІСКУН ВИЗНАВ СВОЮ ПРОСЛУШКУ З ГЕРБСТОМ. Щодо Пінчука просять стежити за новинами

Піскуна попереджали про роздруківки. Але він сам кого-хоч поставить на коліна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування