Червоненко пересадить усіх на українські літаки?

П'ятниця, 17 червня 2005, 17:09
Міністр транспорту і зв'язку Євген Червоненко пропонує компаніям, як державної, так приватної форми власності, які хочуть працювати на ринку України, брати в лізинг літаки українського виробництва.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у Гостомелі перед демонстраційним показом літаків заводу Антонова в п'ятницю.

"Мій головний пріоритет - це безпека, і я з нього не зійду. Тому моя пропозиція буде такою: усім компаніям, які хочуть працювати на українському ринку, - брати в лізинг під однаковий відсоток і державним, і приватним компаніям літаки українського виробництва - і це нормальне лобіювання - у першу чергу мова йде про Ан-140 і Ан-148 на безстроковий лізинг", - сказав Червоненко.

"Фінансові компанії будуть давати заводам гроші, щоб вони швидко робили (літаки), і ми б у дуже короткий термін переобладнали галузь", - відзначив Червоненко.

Що стосується коротко- і середньоєвропейських польотів і польотів по країні, то Мінтранс буде підтримувати Ан-148 і Ан-140.

"Ми плануємо після інвестиційної ради, яка пройшла 15 червня при Міністерстві транспорту і зв'язку, спеціальну лізингову компанію. Її мета - надати можливість перевізникам, у першу чергу, іти від застарілих Ан-24", - сказав Червоненко.

У той же час, за його словами, "біля Києва і Борисполя геніальне розташування між Америкою і Далеким Сходом".

"Тому, який літак вибере країна, - це справа не тільки Мінтрансу, але і багатьох міністерств і відомств. Я хочу, щоб це був або "Боїнг", або "Ейрбас", - сказав Червоненко, додавши, що та компанія, що дасть найкращі умови по частині сервісу, обслуговування, навчання і "мінімізації видаткової частини для України", та і переможе.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування