Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук обіцяє зірвати повторний конкурс по "Криворіжсталі"?

П'ятниця, 17 червня 2005, 18:27
Повторний конкурс з продажу "Криворіжсталі" приречений на невдачу, якщо уряд відмовиться від діалогу з його власником - консорціумом "Інвестиційно-металургійним союзом" або не дочекається остаточного судового рішення.

Про це заявив співвласник ІМС депутат Віктор Пінчук журналістам у кулуарах "міні-Давосу" у Києві в п'ятницю.

"Ніхто в конкурсі не візьме участь. Усі розуміють чудово, що це блеф. Усі розуміють, що є різні рішення судів, що це дуже суперечливо. Щоб проводити цей конкурс успішно, щоб Україна одержала більше грошей, спочатку потрібно врегулювати це питання або в судах, або мирним чином з інвесторами", - сказав Пінчук.

Пінчук також заявив, що ІМС вважає себе законним власником 93,02% акцій комбінату "Криворіжсталь". "Власник єдиний є - тільки ми, ніяких інших варіантів", - сказав він.

Пінчук заявив, що "ІМС" є сумлінним покупцем, підтвердженням чому є ухвала Верховного суду, яка залишається в силі.

"Ми заплатили гроші, чималі гроші, близько в 2 рази більше, ніж за всі інші металургійні підприємства в Україні разом узяті. Поки ми вважаємо себе сумлінними покупцями", - сказав Пінчук.

Він додав, що ІМС може погодитися на варіант мирової угоди, за якою б він повернув акції "Криворіжсталі" державі в обмін на повернення грошей.

"Ми вам повернемо гроші, ви нам повернете акції. Може бути, ми на це й підемо. Я не знаю, потрібна розмова", - сказав Пінчук.

Як повідомлялося, 16 червня ING Bank (Україна) виписав 93,02% акцій "Криворіжсталі" з рахунку "ІМС" і перевів їх на рахунок ФДМ.

Острів, Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...