Пінчук нагадав Ющенку, що вже час перегортати сторінку

П'ятниця, 17 червня 2005, 18:56
Бізнесмен депутат Віктор Пінчук закликав президента Віктора Ющенка перегорнути сторінку в стосунках влади і бізнесу.

Про це він сказав, виступаючи на заключному засіданні Міжнародного економічного форуму в Києві.

"Стосунки між бізнесом і владою є дуже важливими в Україні. І було дуже важливо, коли ми зустрілися у березні з президентом, і на тій зустрічі було сказано, що бізнес і влада - партнери", - сказав Пінчук.

"Президент тоді зробив дуже важливу промову, сказавши: "хлопці, треба почати сплачувати велику зарплатню, треба починати сплачувати великі податки і тоді ми перегорнемо ті сторінки і підемо вперед", - нагадав бізнесмен.

І за його словами, бізнес почав виплачувати на 30-40% вищу зарплату, почали сплачувати податки вдвічі чи тричі більші. "Я думаю, вже настав час перегорнути сторінку?!", - запитав риторично він.

"Найголовнішим" у своєму посланні Пінчук назвав те, що "всі бізнесмени, незалежно від того, чи підтримували вони Ющенка чи Януковича, всі вони поділяють цінності помаранчевої революції – демократія, ринкова економіка, верховенство права, прозорість, відкритість суспільства".

"Звичайно, ми всі любимо Україну, і неважливо, кого ми підтримували", - наголосив він.

Пінчук перефразував відому пісню і зазначив, що "революція має продовжуватися".

"Сподівання інвесторів не повинні скривджені", - наголосив Пінчук.

Він нагадав Ющенку його промову в Давосі, де він сказав, "забудьте про хабарі і заощадите ваші гроші. Водночас Пінчук зазначив, що насправді хабарі в Україні стали більшими, бо "тепер ризик більше".

"Революція повинна продовжуватися, але повинна бути конструктивною, а не деструктивною, революція повинна не поділяти, а примирити народ, не революція проти інвесторів та приватної власності, а революція, щоб захистити права людини, яка підтримує компроміс та діалог між владою і бізнесом, революція справжньої ринкової економіки", - зауважив Пінчук.

Насамкінець він нагадав слова Пауло Коельо "ідіть за вашою мрією, і тоді весь всесвіт ваш підтримає".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News