Ющенко пропонує Тимошенко запрошувати всіх до ресторану

П'ятниця, 17 червня 2005, 20:15
Президент Віктор Ющенко пропонує уряду надавати повну опіку інвесторам, які приходять в Україну.

Про це він заявив під час виступу перед членами міні-Давосу в Києві в п’ятницю ввечері.

"Інвестор, який входить в Україну, він повинен мати опіку. Я уряду десятки разів говорю - ваша місія, як швейцара у готелі чи ресторані - кожний, хто йде по вулиці, запрошуйте його до ресторану – кажіть, у нас феноменальне блюдо, у нас сьогодні унікальний день, нікого не пропускайте – запрошуйте всіх", - сказав Ющенко.

За його словами, "те меню, яке слід дати інвестору, вся ця процедура, яка б давала комфорт кращий, ніж в Туреччині, Росії, Словаччині".

Ющенко пообіцяв інвесторам, що готовий підтримати будь-яку ідею. Водночас він висловив побоювання, що інститути, які вони створять будуть просто красти гроші.

"У нас було агентство, яке вів Шпек. Проходить 2-3 роки – пристрілялися, накралися, треба було його з ганьбою закривать. Такі часи були... Я боюся одне - родити державні інститути, а потім на форумах слухати, як робити, щоб вони не крали.", - зазначив він.

Ющенко запропонував інвесторам створити раду інвесторів як громадську ініціативу. "Ми цій агенції дамо такій статус відносин з президентом і урядом, який буде відповідати рішенню будь-якої проблеми", - пообіцяв Ющенко.

Ющенко також розповів, що тепер до держустанов "прийдуть нові люди, які знають по 2-3 мови, які наполовину молодші президента. 40 чоловік таких працює в секретаріаті".

"Коли я дивлюся на їхні характеристики – це мої діти по суті. Вони підписують в їхніх характеристиках роки народження, коли народився мій син, донька. Я цьому радію. Можливо коефіцієнт корисної віддачі від них буде не в цьому році, але я знаю, що то будуть класні урядовці. Класні. То буде українська порода чесних професійних у3рядовців. І їм треба дати шанс", - зазначив він.

Щодо бюджету Ющенко зауважив, що одним з завдань є зробивши соціальний бюджет, не нанести шкоду українській економіці:

"Я – економіст – я не пацифіст. Як зробити соціальний бюджет, але не передати куті меду, щоб ми мали стабілізовану макроекономіку. Для цього ми маємо бездефіцитний бюджет 2005 року, рівень інфляції 7%-8%, що дає прекрасний сигнал з точки зору цінової стабільності для східної Європи, що цей показник є нормальним".

На завершення форуму Ющенко закликав інвесторів дістати записні книжки і записати на червень 2006 року "обов’язково приїхати в Україну на черговий інвестиційний форум під патронатом професора Шваба".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування