Ющенко не хоче, щоб в нього летіли жала і знизить податки

П'ятниця, 17 червня 2005, 20:47
З наступного року в Україні буде введено єдиний соціальний податок, розмір якого планується сформувати на рівні 20%, що приблизно в 2-2,5 рази нижче, ніж сьогодні.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Києві.

"Ми маємо 25% податок на прибуток, 20% - податок на ПДВ, 13% - податок на доходи громадян. Ми виходимо з того, що прямі фіскальні навантаження є досить коректними. Якщо говорити про перспективу, то ми запропонували рухатися по шкалі податків приблизно таким чином: ПДВ – 16-17%, податок на прибуток до 20%. Це те, що можна робити на перспективу", - сказав Ющенко.

При цьому він зазначив, що соціальні податки є "найбільшою проблемою", бо вони інколи більші, ніж прямі і разом сягають 40-60%.

"Звідти починається історія тінізації. Тому, починаючи з 2006 року ми впроваджуємо єдиний соціальний податок, розмір якого приблизно 20%. Це 2-2,5 рази нижче того оподаткування, яке існує сьогодні", - наголосив президент.

Водночас він зазначив, що для реалізації цього проекту потрібно провести пенсійну реформу, "від котлової позиції до персоніфікації".

Ющенко запевнив, що всі ці питання будуть відпрацьовані в другому півріччі.

Він також пообіцяв, що держава здійснить прострочені платежі по податку на додану вартість протягом найближчих місяців.

"По ПДВ ми виходимо з того, що в найближчі 2-3 місяця всі нарахування по ПДВ, що ми прийняли з минулих періодів, ці 7 мільярдів гривень прострочених платежів, ми заплатимо в найближчі 2 місяці і знімаємо проблему ПДВ", - сказав президент.

Водночас він попросив дати уряду "відстрочку", бо показники бюджету були завищені і ці гроші треба знайти.

Він також сказав, що з 1 липня "по всій території України буде заведене єдине вікно для реєстрації бізнесу."

Президент закликав бізнесменів надсилати скарги, якщо вони не отримають обслуговування на митницях з єдиного вікна і пообіцяв оперативно реагувати. "Я тільки не хочу, щоб в мою спину летіли жала", зауважив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News