Ющенко не бере до себе криміналітет і просить не робити його службу важчою

П'ятниця, 17 червня 2005, 21:23
Президент Віктор Ющенко визнає, що в Україні залишається актуальною проблема корупції.

"Тема кримінальної влади і корупції в значній мірі ще залишається актуальною для України", сказав президент, виступаючи на міжнародному економічному форумі в Києві.

"Якщо по першій частині я вам відверто кажу, що ви ніколи в Україні віднині не знайдете прем’єр-міністра, який двічі судимий чи голову адміністрації президента, який один раз судимий. Криміналітет ми на роботу не беремо! Це я вам даю слово!", - запевнив Ющенко.

На його думку, в частині декриміналізації зроблено "великий прогрес". "Але питання, як зробити боротьбу з корупцією більш ефективною – це в моєму блокноті записано питанням номер один", - наголосив президент.

"В Україні встануть перед судами ті, хто розстрілював журналістів, убивав політиків. І це будуть дуже великі фігури. Це потрібно для правди", - заявив Ющенко.

Він пообіцяв втручатися особисто по кожному факту "плюндрування і переслідування бізнесу" щодо великих інвесторів та резонансних справ.

"Я готовий під свій патронат спеціально виділити структури для врегулювання питань, що виникають у іноземного бізнесу в роботі в Україні", - сказав Ющенко.

Водночас він наголосив, що боротьба з корупцією – це не лише зобов’язання президента, але й бізнесу.

"Не можна, щоб один давав, а другий потім бігав і ловив. Шановні бізнесмени, прошу вас як президент - входячи в Україну, нікому не давайте хабара. Не робіть мою службу важчою. Я не беру хабарів, і вам не рекомендую брати", - наголосив президент.

Він також підкреслив, що не послабить своїх вимог до прокуратури, СБУ, міліції, щоб бізнес "побачив у цих справах радикальні зміни".

"Але біля свого ліктя мені було б варто відчувати і ваш. Це дуже важливо, що ми бачимо цю перспективу", - наголосив Ющенко.

"Українській владі 4,5 місяці, ви ті піонери, які перші прийшли на цей ринок. Я хочу вам як економіст сказати, ви станете свідками організації самого модерного ринку в Європі – і це буде український ринок. Я дякую вам, що ви такі мудрі і передбачливі і так добре знаєте перспективи цього ринку", - завершив промову Ющенко, яку зал зустрів оплесками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування