Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки Україна проситься в ЄС, він пересварився між собою

Субота, 18 червня 2005, 12:41
Україна не відмовляється від своєї стратегічної мети, спрямованої на отримання членства в Євросоюзі.

Про це заявив міністр закордонних справ Борис Тарасюк під час дискусії "Погляд на Захід: Наступні кроки України в контексті взаємин із Заходом" 17 червня в Києві.

Центральне місце в дискусії було відведено обговоренню розвитку відносин між Україною і Союзом у контексті недавніх референдумів Франції і Нідерландах щодо Конституційного Договору ЄС.

У дискусії брали участь єврокомісари Хоакін Алмуна і Данута Хюбнер, заступник генерального директора СОТ Руфус Йеркса, представники міжнародних наукових і бізнесових кіл.

Учасники дискусії обговорили також переваги, які будуть мати як Україна, так і країни-члени Євросоюзу в прийняття нашої держави в цю організацію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В той же час, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, країна якого зараз головує в Євросоюзі, заявив, що Самміт ЄС у Брюсселі закінчився у ніч на суботу провалом.

Лідери 25 країн не змогли домовитися, яким буде бюджет Євросоюзу на 2007- 2013 роки. Відповідальність за провал покладають на прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера повідомляє "Німецька хвиля".

Він відмовився піти на поступки щодо зменшення британських пільг при наповненні бюджету Євросоюзу. Не вплинули на позицію Лондона й заяви східноєвропейських держав-новачків, котрі були готові відмовитися від частини грошей з Брюсселя.

Німецький канцлер Ґерхард Шредер піддав дії британського прем'єра гострій критиці. А його польський колега Марек Белка зазначив: "Пригнічує зовсім не відсутність бюджету, пригнічує атмосфера в ЄС".

Під час самміту в Брюсселі керівникам держав Євросоюзу також не вдалося розробити та ухвалити план щодо порятунку європейської конституції, яку не ратифікували Франція та Нідерланди.

Учасники самміту домовилися взяти тайм-аут на один рік, щоб подумати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування