Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримати Сацюка Турчинову не дав Піскун

Субота, 18 червня 2005, 13:52
Затримати колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка службі безпеки завадила Генпрокуратура.

Про це повідомив голова СБУ Олександр Турчинов в інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"Сацюк є з одного боку військовим, з другого — представником чиновницької еліти з огляду на посаду, яку він обіймав, із третього — екс-депутатом. Справи з фігурантами такого рівня — це виключна прерогатива прокуратури. Служба безпеки організовує лише оперативний супровід", - пояснив Турчинов.

"На наш погляд, ще два місяці тому було досить матеріалів щоб провести затримання Сацюка. А потім уже суд виніс би свій вердикт: брати його на підписку про невиїзд чи залишати під вартою. Але, на жаль, Служба безпеки одержала від Генпрокуратури дозвіл на привід Сацюка на допит лише через три дні після того, як Сацюк зник із поля зору", - сказав він.

На питання, чи вела СБУ весь цей час зовнішнє спостереження за Сацюком, Турчинов відповів: "Ми діяли в рамках повноважень, компетенції та закону".

"Можу зауважити, що Сацюк міг бути доставлений у Генеральну прокуратуру на допит без усяких ускладнень. Однак нам не дали цього зробити", - додав він.

Турчинов також не зміг ні підтвердити, ні спростувати інформацію, що перед відходом з посади Сацюк забрав із собою на дисках весь обсяг записів телефонних розмов, виконуваних Службою за останні роки.

"Я не можу стверджувати, що у нього є цей банк даних. Але я не можу виключати, що, скажімо так, деякі колишні керівники Служби безпеки могли, злочинно скориставшись службовим становищем, скопіювати матеріали, набуті законним і незаконним шляхом із допомогою наших технічних засобів", - сказав Турчинов.

Крім того, за його словами, СБУ володіє інформацією, що оргзлочинні угруповання, котрі взаємодіють із Сацюком, мають "досить якісну" прослуховуючу апаратуру.

Разом з тим, Турчинов виключив можливість того, що Сацюк має оригінали аналізів клініки "Рудольф Іннерхаус", в яких немає жодного підтвердження виявлення в організмі Віктора Ющенка діоксину.

Читайте також:

Сацюка шукатиме Інтерпол?

Сацюк вважає Піскуна "злочинцем усіх часів і народів"

САЦЮК ЛІКУЄТЬСЯ й обіцяє оприлюднити своє розслідування отруєння Ющенка

Сацюка розшукують за підробку і використання підроблених документів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування