Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін затвердив продаж "Криворіжсталі"

Субота, 18 червня 2005, 17:32
Кабінет міністрів на засіданні в суботу прийняв рішення про продаж 93,02% акцій "Криворіжсталі" і ще 1,74% акцій комбінату, що залишилися не викупленими громадянами, які мали на це право по пільговій підписці.

Про це журналістам повідомила глава Фонду держмайна Валентина Семенюк у суботу в Києві в кулуарах засідання уряду, на якому була прийнято відповідна постанова.

За її словами, 93,02% будуть продані на конкурсі, а 1,74% - одночасно виставлені на біржі.

Семенюк підкреслила, що відповідно до програми приватизації, кошти власникам "Криворіжсталі" будуть виплачені після його повторного продажу.

Вона також повідомила, що Кабмін на наступному засіданні розробить поетапну програму проведення конкурсу і затвердить дату його проведення.

Глава ФДМ відзначила, що відповідно до прийнятої постанови приватизація буде проходити "на базі діючого законодавства" і не припускає прискорених термінів.

На її думку, для проведення нового конкурсу "необхідно змінювати правила гри". "Потрібно змінити законодавство, а потім говорити про приватизацію", - сказала Семенюк. Вона вважає за необхідне внести зміни, що стосуються "розширення умов конкурсу", економічного аудита, територіальних повноважень, що стосується соціального забезпечення працівників приватизованих підприємств.

"Зараз ці законопроекти допрацьовуються в уряді, і будуть спрямовані в парламент", - сказала глава ФДМ.

Вона також відзначила, що в пакет акцій "Криворіжсталі", що виставляється на повторний конкурс, не буде входити земля, що належить підприємству.

Як повідомлялося, 16 червня "ІНГ Банк Україна" перерахував 93,02% акцій АТ "Криворіжсталь" на рахунок Фонду держмайна.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...