ТИМОШЕНКО ПРОДАСТЬ "КРИВОРІЖСТАЛЬ" ДО КІНЦЯ РОКУ

Субота, 18 червня 2005, 18:43
Повторний продаж металургійного комбінату "Криворіжсталь" відбудеться до кінця поточного року.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції в суботу в Києві по закінченні засідання Кабінету міністрів.

За її словами, уряд має намір протягом тижня скласти детальний графік робіт, пов'язаних із приватизацією "Криворіжсталі". Потім буде прийняте розпорядження про дату аукціону.

"Будемо приймати розпорядженням організаційний план, де будуть прописані терміни, як ми будемо проводити всі передприватизаційні дії, як буде рухатися підготовчий процес і на яку дату ми будемо виходити по проведенню відкритого аукціону", - повідомила прем'єр.

За словами Тимошенко, у прийнятій в суботу постанові уряду "визначені терміни підготовки умов конкурсу, порядок визначення початкової вартості".

Окремо дане доручення Міністерству промислової політики, Фонду держмайна, міністерствам економіки і юстиції підготувати проект угоди купівлі-продажу "Криворіжсталі", що буде передбачати умови розвитку підприємства, забезпечення його інвестиціями, "визначену структуру виробництва", сказала Тимошенко.

За її словами, проект угоди буде також включати блок питань, спрямованих на соціальне забезпечення працівників комбінату і питання, пов'язані з екологічними проблемами.

Прем'єр підкреслила, що в ході засідання доручила Мін'юсту контролювати законність дій, що стосуються підготовки до нової приватизації підприємства.

"Все буде виключно в рамках закону, що регламентує всі етапи приватизації", - підкреслила Тимошенко, відзначивши що "ніяких законодавчих перешкод по проведенню нової приватизації "Криворіжсталі" сьогодні не існує".

Відповідаючи на в питання журналістів, Тимошенко виразила впевненість, що погіршення кон'юнктури на світових ринках сталі не позначиться на ринковій ціні підприємства.

"Ринкова ціна "Криворіжсталі" буде гідною, значно вище тієї, по якій вона була продана", - сказала прем'єр.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування