Держава одержить млрд. доларів ще за один завод

Неділя, 19 червня 2005, 14:35
Одеський припортовий завод може бути проданий не менш ніж за $1 млрд.

Про це сказав перший заступник глави Одеської облдержадміністрації Арсеній Яценюк на прес-конференції в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На думку Яценюка, приватизацію ОПЗ не слід здійснювати у вигляді простого продажу. Спочатку повинні бути організовані аукціони по його ціні, а згодом - продаж на основі конкурсів аукціонів, заявив він.

Перший заступник глави облдержадміністрації вважає, що в уряду є час для ухвалення рішення щодо заводу - залишити його в державній власності, затвердити план його діяльності і забезпечити його ефективний менеджмент або приватизувати підприємство.

Отримані кошти, на думку Яценюка, повинні бути спрямовані на реінвестиції.

Одеський припортовий завод є другим за величиною виробником аміаку в Україні (після "Стиролу") і повністю знаходиться в державній власності.

14 червня президент Віктор Ющенко на українсько-чеському бізнес-форумі в Києві заявив, що Україна готова запропонувати інвесторам список "цікавих підприємств", серед яких, зокрема, Одеський припортовий завод.

У березні 2005 року своє бажання взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу виявив великий хімічний трейдер IBE Trade Corp. (США).

Не виключається можливість участі в приватизації ОПЗ промислово-фінансового консорціуму International Business Exchange Investment до складу якого, крім IBE Trade, входить компанія "Азот - транс Лтд" (Одеса).

IBE Trade контролює близько 12% світових продажів аміаку, 6% аміачної селітри, близько 4% - карбаміду. Головою оборот - близько 600 мільйонів доларів, обсяг продажів - близько 3,5 мільйонів тонн мінеральних добрив.

Читайте також:

Ющенко обіцяє меморандум, щоб не було другої "Криворіжсталі"

ЮЩЕНКО ПРОДАЄ "УКРТЕЛЕКОМ", А РЕПРИВАТИЗАЦІЇ НЕ БУДЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування