До Києва прибув президент Сполучених Штатів

Неділя, 19 червня 2005, 15:24
Президент Мексиканських Сполучених Штатів Вісенте Фокс Кесада в неділю прибув в Україну з державним візитом.

У Києві заплановані його зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

Під час цих зустрічей сторони обговорять розвиток українсько-мексиканських відносин і міжнародне співробітництво.

Передбачається, що за результатами переговорів сторони підпишуть спільну заяву президентів. Крім того, планується підписати ряд двосторонніх документів.

Президента Мексики буде супроводжувати група впливових мексиканських бізнесменів. Вони проведуть у Києві зустрічі з підприємцями Українського союзу промисловців і підприємців і Торгово-промислової палати України, під час яких обговорять можливість активізації двостороннього торгово-економічного й інвестиційного співробітництва.

У рамках візиту відбудеться церемонія офіційного відкриття посольства Мексики в Україні. Крім того, у приміщенні музею книги Києво-Печерської лаври буде відкрита виставка картин мексиканського художника Фернандо Гарсія Понсе.

Основні заходи пройдуть у понеділок, 20 червня. У цей же день візит завершується.

Фокс є першим з 1910 року президентом Мексики - представником опозиційної партії. Обраний президентом у 2000 році. Термін повноважень закінчується в 2006 році. Переобрання забороняє конституція Мексики.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...