Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Працівники "Криворіжсталі" йдуть в "Укрнафту"

Понеділок, 20 червня 2005, 13:26
Главою наглядової ради найбільшої нафтовидобувної компанії України ВАТ "Укрнафта" призначений Сергій Перелома.

Таке рішення було прийнято на загальних зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта" у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Сергій Перелома з лютого цього року виконував обов'язки першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України". До того Перелома обіймав посаду фінансового директора ВАТ "Криворіжсталь".

Відповідно до іншого рішення акціонерів, "Укрнафта" направить весь прибуток за 2004 рік на виплату дивідендів. Чистий прибуток компанії за 2004 рік становить 1,347 млрд. грн.

"Укрнафта" також планує до кінця липня розширити мережу власних автозаправних станцій (АЗС) до 600 штук.

Як повідомив журналістам голова правління ВАТ "Укрнафта" Ігор Палиця в понеділок, компанія на сьогоднішній день виграла аукціони на покупку 204 АЗС, однак договори ще не укладені й перебувають на затвердженні в Антимонопольному комітеті України (АМК).

"Ми оголошені тільки лише переможцями аукціонів, і тільки після того, як договори на покупку пройдуть процедуру в АМК, вони будуть подані на розгляд наглядовій раді компанії. У випадку позитивного рішення договори будуть укладені й оплачені" - сказав він.

За його словами, компанія буде розширювати власну мережу АЗС за рахунок поточного прибутку й притягнутих коштів.

"Укрнафта", у якій державі через національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція, забезпечує більше 90% видобутку нафти в країні, 40% газового конденсату й 17% видобутку природного газу.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування