Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" умовив Туркменбаші не підвищувати ціни

Понеділок, 20 червня 2005, 21:37
Ціни на поставки з Туркменістану в Україну труб і металу залишаться на рівні минулого року.

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко в понеділок в Ашхабаді в ході переговорів із президентом Туркменістану Сапармуратом Ніязовим.

"Ми домовилися про те, що збережемо ціни минулого року, незважаючи на те, що ціни на труби й метал зросли", - процитували "Інтерфаксу" слова Івченка в прес-службі глави держави в понеділок.

За даними керівника "Нафтогазу", цього року Україна поставить у Туркменію до 50 тис. тонн труб, що майже втричі перевищує поставки минулого року.

"Ще важливе питання, яке ми обговорили сьогодні із президентом - це питання участі НАК "Нафтогаз України" у видобутку вуглеводних ресурсів на території Туркменії. Уже тиждень тут працює наша експертна група", - процитували в прес-службі слова Івченка.

Глава "Нафтегазу" відзначив, що "Ніязов дав розпорядження вийти протягом місяця на конкретні родовища для того, щоб ми вже могли починати геологорозвідку й підготувати відповідні документи", сказали в прес-службі.

Крім того, за даними прес-служби майбутній візит президента Туркменії в Україну "став однієї з головних тем зустрічі Ніязова й Івченка".

"Ми розраховуємо, що в середині вересня Сапармурат Атаєвич із туркменською делегацією прибуде до Києва, де буде проведене засідання міждержавної комісії на рівні двох президентів", - привели слова глави "Нафтегазу" у прес-службі.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: