Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "1+1" змінюються власники?

Вівторок, 21 червня 2005, 10:49
Два співвласники каналу "1+1" передали свої акції іншій структурі, заявив заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус.

Про це Курас сказав, посилаючись на джерела, наближені до каналу "1+1", у спеціальній заяві, направленій до "Української правди".

"На 99% можна стверджувати, що два співвласники каналу "1+1" передали свої акції іншій структурі", - сказав Курус і додав, що наразі паралельно із процесом продажу акцій одним із власників каналу Олександром Роднянським може мати місце процес перерозподілу акції в ТОВ "Студія "1+1".

За його словами, це "лягає у логіку бажань влади, яка завжди казала, щоб врешті реальні власники медіа стали відомими, а не були захованими за офшорними структурами".

"Ми знаємо, що одним із власників групи компаній "Студії "1+1" є іноземна компанія СME [Central Europa Media Enterprises]. Очевидно, можна здогадуватися, що компанія захоче легалізувати свій вплив на мовника", - сказав він.

До цього часу СМЕ залишається опосередкованим власником мовника, водночас маючи контрольний пакет в групі компаній "Студії "1+1", - додав Курус.

На запитання про те, чи іноземна компанія може стати власником українського каналу, він відповів, що "компанія є іноземним інвестором, через те вона не може поки що увійти в ТОВ "Студія 1+1" як легалізований власник".

Згідно із законодавством, іноземна компанія може стати резидентом, якщо в статуті зареєстрованого в Україні підприємства є хоча б один відсоток акцій української юридичної чи фізичної особи. "Ця компанія може створити дочірнє підприємство в Україні і таким чином легалізувати своє право власності на канал", - вважає Курус.

Група компаній "Студія 1+1" складається з "Інова-фільм", власником якого є СМЕ та Фуксман, "Інтермедіа" (власником є "Інова-фільм" та ТОВ "Студія "1+1") та ТОВ "Студія "1+1", власником якого є "Інтермедіа" та Роднянський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...