Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-дача Кучми знову під контролем держави

Вівторок, 21 червня 2005, 13:46
Фонд держмайна 10 червня розірвав договір оренди нерухомого майна державного оздоровчого виробничого комплексу "Синьогора" (Гута Івано-Франківської обл.).

Це було зроблено з ініціативи Держуправління справами й відповідно до звернення орендаря, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу ФДМ.

"З метою захисту майнових інтересів держави ФДМ разом з Генеральною прокуратурою й ДУС вжив необхідних заходів щодо повернення в сферу управління ДУС нерухомого індивідуально визначенного майна ДОВК "Синьогора", - уточнили у ФДМ.

Договір оренди зазначеного майна Фонд держмайна уклав з дозволу колишнього керівництва ДУС 15 листопада 2004 року.

Як повідомлялося, наприкінці березня в ході перевірки Міністерством внутрішніх справ фінансово-господарської діяльності ДУС розкриті 15 фактів протиправної діяльності з боку посадових осіб Держуправління й установ, які знаходяться у його управлінні.

Зокрема, порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами комплексу "Синьогора" ДУС.

У листопаді 2004 року без експертної оцінки майна вони передали в оренду дочірньому підприємству державне нерухоме майно балансовою вартістю більше 4 млн. грн. Це - готельний комплекс, котедж, адміністративний корпус, оздоровчий корпус й ін.

При цьому в договір оренди не було включено нерухоме майно, чим державним інтересам був заподіяний істотний збиток. Справу розслідує прокуратура Івано-Франківської області.

Раніше керівником ДУС був Ігор Бакай, який на даний момент оголошений у міжнародний розшук.

Санаторій "Синьогора" під час президентства Кучми був його резиденцією. Про саму резиденцію можна прочитати тут

Читайте також:

Резиденція Кучми в Гуті: життя вдалося!


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування