Чорномирдін говорить, що в Росії вже проходить шок

Вівторок, 21 червня 2005, 13:59
Повернення в держвласність і повторна приватизація "Криворіжсталі" не злякає інвесторів, у тому числі, російських.

Про це у вівторок повідомили журналістам перший віце-прем'єр Анатолій Кінах і посол Росії Віктор Чорномирдін.

Кінах, зокрема, підкреслив, що для бізнесу дуже важливо вести свою роботу в стабільних умовах. Також він відзначив: "Що стосується питань законності і захисту інтересів держави і суспільства в приватизації стратегічних об'єктів - це незвротній процес".

Перший віце-прем'єр також нагадав, що "Криворіжсталь" - стратегічне підприємство, що випускає 23% усієї продукції металургійного комплексу, було у свій час продане за ціною в 4-5 разів нижче реальної ринкової вартості. Тому, за його словами, у рамках закону і на основі рішень судів відновляється законність і справедливість щодо даного підприємства.

У свою чергу, Чорномирдін, відзначив, що не може сказати, що сьогодні російський бізнес чимось засмучений. "...Шок проходить, усе стає на свої місця", - сказав він. Також посол відзначив, що для бізнесу головне, щоб усе було в рамках закону.

"Щоб не залежати ні від кого, ні перед ким не принижуватися, нікого не просити, нікому не давати, а діяти в рамках закону. І це саме зараз і відбувається", - підкреслив Чорномирдін.

Також він відзначив, що, завдяки сьогоднішнім діям керівництва України, зокрема президента й уряду, усе стає на свої місця. І бізнес поступово починає відчувати, як необхідний йому спокій.

Також посол повідомив, що хотів би, щоб російські підприємці взяли участь в аукціоні з продажу пакета акцій "Криворіжсталі". Рішення про це російські бізнесмени будуть приймати самостійно після того, як стануть відомі умови повторної приватизації об'єкта.

Ліга


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування