Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-шеф "Нафтогазу" вважає, що Турчинов зробить його ворогом

Вівторок, 21 червня 2005, 14:01
Екс-керівник "Нафтогазу України" Юрій Бойко заявляє, що не знає про кримінальні справи, пов'язані з діяльністю раніше очолюваної ним компанії і посередників.

"Я не знаю ні про які кримінальні справи, порушені стосовно керівництва "Нафтогазу України", про які казав шановний керівник СБУ (Олександр Турчинов)", - сказав Бойко на прес-конференції у вівторок.

При цьому він зазначив, що, "можливо, вони і порушені, але до нас вони не дійшли".

Бойко також зауважив, що щойно виникають якісь проблеми в економіці, їх необхідно вирішувати або виявляти ворогів, які заважають їх вирішувати.

"Наближається газова криза, потрібно шукати, хто винуватий", - сказав він. На переконання Бойка, подібні заяви є відволіканням суспільства від проблем, які очікуються на газовому ринку в найближчому майбутньому.

В інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" голова Служби безпеки Олександр Турчинов повідомив, що порушено кримінальні справи, пов'язані з діяльністю "Нафтогазу".

Зокрема, коментуючи чутки про зловживання в роботі "Росукренерго" - компанії, що займається доставкою туркменського газу в Україну, Турчинов сказав: "На жаль, ми маємо схему, відповідно до якої спочатку "ЮралсТрансГаз", а потім "Росукренерго" зайняли місце посередників між Туркменістаном і Україною, що дало їм можливість заробляти колосальні гроші".

"При цьому мали місце найсерйозніші зловживання, породжувані в тому числі і процесом товарної оплати туркменського газу. Наявність цієї посередницької структури виглядає дивно, при тому, що існує досить сильна державна компанія НАК "Нафтогаз України". Проте НАКу було відведено пасивну роль, яка передбачає просто своєчасні розрахунки з посередником за поставлений газ", - сказав Турчинов.

За словами Турчинова, "порушено низку кримінальних справ, пов'язаних із діяльністю посередників і самого НАК "Нафтогаз України", і діяльність у таких масштабах не могла здійснюватися без санкцій на найвищому державному рівні як України, так і Російської Федерації.

При цьому голова СБУ підтвердив, що бюджетні втрати перевищують мільярд доларів.

УНІАН

Читайте також:

Турчинов добрався до "серйозних посадовців", які вкрали на газі $1млрд


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування