Розвідника, якого звільнили за образу Кучми, поновлять на роботі?

Вівторок, 21 червня 2005, 16:28
Колишнього офіцера Головного управління розвідки Міноборони Петра Недзельського, якого три роки тому звільнили за демонстративну неповагу до президента Кучми, поновлять на роботі, якщо відповідне рішення ухвалить суд.

Про це заявив міністр оборони Анатолій Гриценко, повідомляє "5 канал".

"Якщо суд прийме рішення відновити в лавах Збройних сил, я як міністр оборони виконаю це рішення. Зараз я не можу ініціювати цей процес, він вийшов на рівень суду", - сказав міністр.

"Генеральна прокуратура, за дорученням президента Ющенка, перевіряє обставини, за якими проти Недзельського порушено кримінальну справу. Але тепер Генпрокуратура значно більше заклопотана справами інших розвідників - колишніх чільників СБУ. Справи порушили вже за нової влади і звинувачення там набагато серйозніші", - зазначив Гриценко.

Недзельський - єдина людина, яку офіційно звільнено з роботи за службову невідповідність через образу президента Кучми. Він образив верховного головнокомандувача не особисто, а у розмові з керівництвом, говорячи про справу "Кольчуг".

Тоді депутат Юлія Тимошенко оприлюднила дані, що з Білорусі до України завозять "Кольчуги", щоб ввести в оману американських експертів. Підозра у розповсюдженні інформації впала на пана Недзельського, який у той час завідував "Кольчугами".

"Начальник розвідки визвав мене до себе і запитав, чи не я передав Юлії Тимошенко цю інформацію. Я був здивований, адже цього я не робив. Адже я не був на кордоні із Росією та Білоруссю. Але додав, що якщо я б це знав, я б довів українському народу про оборудки режиму Кучми. З начальником сталася істерика", - розповідає Недзельський.

Недзельский називає помстою те, що згодом проти нього порушили кримінальну справу нібито за розголошення державної таємниці.

Йшлося про незаконні поставки військової техніки з України одній із сторін збройного конфлікту в Еритреї.

Колишній розвідник запевняє, що, перебуваючи на своїй посаді, він спочатку довів цю інформацію до колишнього керівництва, однак ніякої реакції не було. Тоді він вирішив цю інформацію оприлюднити - аби, каже він, запобігти цьому злочинові.

"На службовій нараді я підняв це питання. Мені сказали, що це не моя справа. Уявіть собі – полковник розвідки і 30 тонн зброї на літаку. Я написав статтю в газету і показав, чим займалися оборонні структури режиму Кучми", - зазначає Недзельський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...