Тимошенко хоче вирішити питання СОТ пакетом

Вівторок, 21 червня 2005, 18:19
Верховна Рада повернеться до розгляду законопроектів щодо вступу до Світової організації торгівлі, які прем’єр Юлія Тимошенко просить депутатів проголосувати в пакеті до того, як парламент піде на канікули.

Таким є підсумок погоджувальної ради голів фракцій та груп за участі спікера Володимира Литвина та прем’єра Юлії Тимошенко.

Під час погоджувальної ради Тимошенко звернулася до депутатів проголосувати в пакеті три блоки законопроектів. Перший блок стосувався законопроектів, необхідних для вступу України до СОТ.

"Для того, щоб полегшити проходження (законопроектів) ми запропонували проголосувати пакетним голосуванням щодо шести законопроектів по житловому будівництву і щодо всіх законопроектів, які передбачають створення умов для вступу до СОТ", - зазначила вона.

"І ми проведемо консультації з усіма парламентськими фракціями для того, щоб голосування відбулося. Сьогодні ми побачили..., що голосів буде достатньо, щоб пакетне голосування відбулося", - зазначила Тимошенко.

Тимошенко також пропонувала пакетне голосування щодо другого блоку документів, які стосується розгорнутого житлового будівництва та кредитування. Таких законопроектів шість.

Третій блок законопроектів стосується законопроектів, які за її словами, дозволять побудувати ефективну бюджетну політику. Серед них вона назвала законопроект про внесення змін до бюджету щодо виплати 320 млн. грн. заборгованості шахтарям та законопроект щодо проведення тендерів за державний кошт.

Тимошенко також зазначила, що жодних торгів із депутатськими групами не буде, оскільки вступ до СОТ передбачає двосторонні протоколи з кожною країною, тому, за її словами, непідписання будь-якого із законопроектів, призведе до того, що деякі країни не підтримають протоколів з Україною.

На прохання прокоментувати її фразу, що вступ Росії до СОТ завадить вступу до цієї організації Україні, Тимошенко підкреслила, що це стосується не лише Росії.

За її словами, якщо інші країни випередять Україну, "доведеться підписувати двосторонній протокол" з новими країнами.

Пропонуючи пакетне голосування, Тимошенко зазначила, що подібні прецеденти вже були у парламенті, коли голосувались пакетом зміни до Конституції та закон про вибори.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування