Черновецький заплатить Омельченку 10 тисяч

Середа, 22 червня 2005, 11:05
Депутат Леонід Черновецький має виплатити міському голові Києва Олександру Омельченку 10 тис. грн. відшкодування морального збитку за розповсюдження недостовірної інформації про покупку літака столичною мерією за бюджетні кошти.

Таке рішення ухвалив Апеляційний суд Києва, підтвердивши рішення Печерського суду, який зобов'язав депутата Леоніда Черновецького спростувати свою заяву про покупку літака.

Водночас Апеляційний суд визнав розмір суми для відшкодування морального збитку Омельченку необґрунтованою і зменшив її з 50 до 10 тис. грн.

Як відомо, 21 жовтня 2004 року Черновецький на пленарному засіданні Верховної Ради заявив, що "Київська міськадміністрація на чолі з Омельченком за бюджетні гроші купує за $12 млн. літак і літає на ньому, у той час як люди вмирають в округах з голоду".

31 березня Печерський районний суд Києва розглянув позов Омельченка і вирішив, що Черновецький має спростувати свою заяву, тому що вона не відповідає дійсності і ганьбить ділову репутацію, оскільки літак придбаний не був, і їм ніхто не користувався.

Водночас Черновецький сказав журналістам, що має намір оскаржити рішення у Верховному суді, і, якщо знадобиться, у Європейському суді з прав людини.

Він відмовився відповісти на запитання про те, чи планує він балотуватися на виборах мера Києва.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування