Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не дістався ще до транзитного сервера

Середа, 22 червня 2005, 12:28
Кримінальна справа по Центвиборчкому, яку веде Генпрокуратура, рухається до завершення, однак розслідування по серверу буде значно пізніше.

Про це в інтерв'ю "Столичним новинам" розповів заступник генпрокурора Віктор Шокін.

При цьому він відзначив, що фігурантами обох справ можуть бути ті самі особи – "організатори фальсифікації виборів".

"Це дуже об'ємні справи, що вимагають великих тимчасових витрат. Наприклад, по серверу потрібно проводити спеціальні експертизи – як він підключався, куди, через які канали зв'язку надходила інформація, хто керував процесом", - відзначив заступник генпрокурора.

"Що стосується ЦВК, то там затягують розслідування судові рішення, які надходили, але не оброблялися. За кожним членом комісії була закріплена певна ділянка роботи. Потрібно оцінити роль кожного члена ЦВК і тих, хто був до цього причетний, щоб визначити, у чому полягали його дії або бездіяльність", - сказав Шокін.

На питання, чи більше двох фігурантів у цій справі, Шокін відповів: "Так, і набагато".

Шокін також повідомив, що по фальсифікації виборів порушено 778 кримінальних справ, 361 справа направлена до суду, з них розглянуто 109.

На питання, скільки з них стосується прихильників Януковича і скільки його опонентів, Шокін відповів: "Ми таку статистику не ведемо і не можемо вести".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування