Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чехія спростувала заяву Ющенка, але Україна буде домовлятися

Середа, 22 червня 2005, 12:32
Міністерства закордонних справ України спростовує інформацію про те, що Чехія не збирається проводити легалізацію українських заробітчан.

Про це повідомила прес-служба міністерства у середу.

Як зазначається у коментарі МЗС, 14 червня президент України Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з президентом Чехії Вацлавом Клаусом заявив, що "МЗС двох країн найближчим часом варто було б розробити угоду про умови тимчасового перебування й працевлаштування українців".

Прес-служба також повідомляє, що "за результатами візиту, Ющенко доручив МЗС та іншим центральним органам виконавчої влади України... активізувати переговорний процес, у тому числі через укладення можливих двосторонніх домовленостей, з метою забезпечення належного правового статусу українських трудящих-мігрантів на території Чехії".

"За взаємною домовленістю президентів України та Чехії подальші переговори мають провести уряди двох держав. На виконання доручення президента України відповідна експертна група за участю Мінпраці, МЗС та Мін’юсту України вже створена та готується до предметних консультацій з чеськими партнерами найближчим часом", говориться у повідомленні.

Раніше МЗС Чехії спростувало заяву Ющенка про легалізацію в Чехії українських заробітчан, яку він зробив після зустрічі з чеським президентом Вацлавом Клаусом, повідомила "Німецька хвиля", посилаючись на речника чеського міністерства закордонних справ Віта Коларжа.

Зокрема, він зазначив, що заява Ющенка про те, що українське та чеське зовнішньополітичні відомства готують проект угоди, яка має полегшити працевлаштування українських громадян у Чехії, "не відповідає дійсності", бо жодної подібної угоди його відомство не планує.

Натомість Коларж сказав, що "український президент мав слушність лише тоді, коли говорив про розширення консульських послуг, бо Чехія збирається відкрити ще одне своє консульство на сході України", не уточнивши, на підставі чого зробив помилкові висновки Ющенко.

Він зазначив, що проблема українського заробітчанства і далі регулюватиметься внутрішніми інструкціями та квотами. На думку керівників чеської дипломатії, легалізація працевлаштування іноземних громадян тими чи іншими міжнародними угодами не відповідала б інтересам самої Чехії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування