Литвин нагадав Томенку про погане минуле

Середа, 22 червня 2005, 13:28
Верховна Рада заперечує звинувачення на свою адресу, висловлені Миколою Томенком, і просить Кабмін дати оцінку діям гуманітарного віце-прем'єра.

Про це йдеться в заяві прес-служби Верховної Ради, поширеній у відповідь на статтю Томенка в "Українській правді".

Коментуючи тезу Томенка, що "за останні місяці у парламенті було зареєстровано і ухвалено законопроекти, загальна вартість яких з коштів державного бюджету складає близько 20 мільярдів гривень", прес-служба спростовує, що це є наслідком лобіювання своїх інтересів депутатами.

"Дані закони приймаються на виконання передвиборчих обіцянок кандидата у президенти та відповідних його указів", - зазначає прес-служба.

Також в заяві заперечується інформація Томенка про виділення в середньому по 100 тисяч доларів на купівлю квартири для одного депутата.

"Тут знову ж таки, як і всяку неправду, нічого коментувати. Можна додати хіба що одне: очевидно, Томенкові ця та інші цифри уявляються крізь призму стандартів його власного життя та добробуту", - зазначає прес-служба парламенту.

Вона додає, що "на такому ж рівні і в такому ж ключі, з переведенням стрілок та перекладенням з хворої голови на здорову, будуються й інші звинувачення та закиди".

"Ратуючи за дотримання регламенту роботи Верховної Ради, вчорашній народний депутат, а сьогоднішній високопоставлений урядовець воліє "не помічати", що до порушень норм регламенту постійно і неприховано спонукає Кабінет міністрів, добиваючись необхідних для себе, але не завжди прийнятних для України парламентських рішень", - говориться в заяві.

Прес-служба Верховної Ради висловлює сподівання, що в уряді "буде дано належну оцінку перекручуванню фактів, виявам пліткарства та інших сумнівних прийомів, несумісних зі статусом високої офіційної особи".

"Безумовно, кожна людина має право публічно висловлювати свою думку. Але у даному разі говорить один з керівників уряду, а це вже думка не приватна. Що передбачає, крім усього іншого, й однозначну відповідальність за кожне слово", - говориться в заяві.

"Викричати посаду на Майдані – це одне, а підкріплювати її предметною роботою, конкретними реальними результатами – інше. Цього не замінити популістськими деклараціями, які стали звичними у практиці віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань", - зазначає прес-служба парламенту.

В заяві також наголошується, що "якою має бути Верховна Рада, як їй будувати і на що спрямовувати свою роботу, вказувати не Томенку - це визначає український народ".

Сам спікер парламенту Володимир Литвин у відповідь на обвинувачення Томенка зазначив:
"Я лише хочу нагадати відому істину, що всі політики починають з блискучим майбутнім, а закінчують з поганим минулим".

"Українська правда"

Читайте також оцінку Томенком нинішнього парламенту:

Який парламент потрібен Україні?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування