Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє ЄС "нове дихання", бо українці – теж європейці

Середа, 22 червня 2005, 14:00
Президент Віктор Ющенко вважає, що Європейський союз вийде з політичної кризи і "знайде нове дихання".

Про це він сказав в інтерв’ю французькій газеті "Le Figaro", переклад якого наводить Іносмі.

"Я переконаний, що згодом усі заспокояться і європейський проект знайде нове дихання, після невеликого перепочинку, який необхідний простим європейцям. У тому, що стосується всього іншого, я глибоко переконаний, що Європа не обмежується Європейським союзом", - сказав він.

"В України зараз амбіційні плани на майбутнє, і я не збираюся зайвий раз доводити вам, що українці - теж європейці. Географічно Україна знаходиться в самому центрі Європи. Наша історія - це ще одне свідчення того, що Україна завжди була європейською країною. Ні в кого немає такого права - довільно виключати з європейського простору ту або іншу країну", - заявив він.

Ющенко також упевнений, що "з роками роль нових країн-членів ЄС зі Східної Європи у визначенні загальноєвропейської політики буде неухильно рости".

За його словами, уже зараз вони беруть активну участь у її здійсненні, і без цих країн багато чого було б по-іншому. Згадуючи активну роль Польщі і Литви в підтримці ЄС "помаранчевої революції", Ющенко сказав, що це було несподіванкою.

"Ми думали, що ЄС і ОБСЄ будуть діяти по звичці, тобто дуже в'яло, намагаючись не ризикувати. Те, що відбулося, це багато в чому результат впливу нових країн-членів", - сказав він.

Ющенко також заявив, що співробітництво в рамках ГУУАМ не суперечить єдиній Європі. "ГУУАМ може, наприклад, займатися диверсифікованістю транзиту енергоносіїв", - сказав він.

"Поки в ЄС не буде єдності, поки будуть проводити межу між старою Європою, новою, її сусідами і т.п., будуть існувати різні альтернативні проекти. Нам потрібно будувати спільний будинок, з єдиною політикою у всіх сферах, у тому числі, в області оборони", - сказав Ющенко.

"Коли-небудь у Європи буде своя армія і своя військова доктрина. Але сьогодні, поки різні країни ще знаходяться на різних стадіях інтеграції, потрібно заохочувати розвиток паралельних структур, адже їхня діяльність теж певним чином сприяє підготовці до вступу наших країн у ЄС", - додав він.

Ющенко також вважає, що "Росія, зрештою, приєднається до єдиної Європи".

"Близько 55% світової торгівлі здійснюється в рамках загального європейського ринку. Це величезні цифри. Росії залишилося перейти на ті ж правила, на ту ж політичну мову. Цього можна досягти шляхом діалогу. Не потрібно вважати Росію ворогом", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...