ЛУГАНСЬКОМУ КОЛЕЗІ КОЛЕСНИКОВА ВИСУНУЛИ ОБВИНУВАЧЕННЯ У СЕПАРАТИЗМІ

Середа, 22 червня 2005, 14:22
Генпрокуратура висунула звинувачення голові Луганської обларади Віктору Тихонову у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, звинувачення, висунуте Тихонову за ч. 2 ст. 110 КК України, є "першим офіційним обвинуваченням у кримінальній справі про сепаратизм, досудове слідство по якому проводиться головним слідчим управлінням Генпрокуратури".

Тихонову обрано запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Раніше адвокат Партії регіонів Олена Лукаш заявляла, що Тихонов станом на 15.30 перебуває на допиті в Генеральній прокуратурі, де з ним проводяться відповідні слідчі дії.

Про це вона заявила, коментуючи інформацію про те, що нібито Тихонова затримано та поміщено до Київського СІЗО №13, повідомляє УНІАН.

За словами Лукаш, наскільки стало відомо їй та групі депутатів від Партії регіонів, СДПУ(о), які зараз знаходяться біля будівлі Генпрокуратури, Тихонова викликано на допит у зв'язку з кримінальною справою, порушеною за фактами сепаратизму.

Що ж стосується подальшої долі Тихонова, то Лукаш, посилаючись на запевнення заступника начальника слідства Генпрокуратури Василя Драгана, сказала, що "Тихонов сьогодні буде ночувати вдома з родиною".

Втім, для того, щоб переконатися, що це насправді буде саме так, і голову Луганської облради не буде затримано та позбавлено волі, депутати очікуватимуть його виходу після закінчення допиту біля Генпрокуратури, в тому числі й тому, що допит триває з 11.00.

Ще раніше нардеп Тарас Чорновіл повідомив, що Генпрокуратура затримала голову Луганської облради Тихонова.

За словами Чорновола, цю інформацію підтвердив екс-голова Луганської обласної державної адміністрації Олександр Єфремов та адвокат Олена Лукаш, яка зараз поїхала в СІЗО, куди перевели Тихонова.

За інформацією Чорновола, Тихонова затримали в Генпрокуратурі, де він давав свідчення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News