Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук і Ахметов скаржаться в Європі, що їм мстять за опозиційного Януковича

Середа, 22 червня 2005, 15:03
Інвестиційно-металургійний союз (ІМС) подав доповнену позовну заяву в Європейський Суд з прав людини.

Про це говориться в прес-релізі компанії, розповсюдженому в середу.

ІМС відзначає, що уряд України порушує права консорціуму в ході реприватизації меткомбінату "Криворіжсталь".

У заяві також зазначено, що реприватизація комбінату проводиться "як помста за те, що ІМС, нібито, надавав підтримку політичному опонентові нинішньої влади в ході останніх виборів президента".

"Факти по цій справі ясні. Реприватизаційна кампанія проти ІМС і його власників почалася після президентських виборів, на яких, як кажуть, консорціум ІМС підтримував опозиційного нинішньому урядові кандидата", - заявляє, представник інтересів ІМС Марк Мак Дугл.

"Консорціум ІМС змушений винести цей важливий судовий розгляд за межі України на розгляд об'єктивної судової системи, оскільки стало очевидним, що дана справа не може бути неупереджено заслухана українськими судовими органами", - говориться в прес-релізі.

У своїй позовній заяві ІМС висуває обвинувачення в порушенні принципу верховенства закону і відсутності "безпристрасної і незалежної" системи судочинства в Україні.

"Ми просимо Європейський Суд з прав людини допомогти забезпечити об'єктивний і безпристрасний розгляд справи, у ході якого ми зможемо захистити наші права", - заявив офіційний представник ІМС Джок Мендоза-Вілсон (Jock Mendoza-Wilson).

"Ми вважаємо, що даний судовий розгляд буде враховано кожним потенційним інвестором, що має намір зайнятися бізнесом в Україні. Політичній дискримінації немає місця в демократичній країні і в її судовій системі", - відзначив він.

За словами Мендози, ІМС "зазнав непоправної шкоди – усе тому, що його керівництво підтримувало конкретного політичного діяча".

"Заява прем'єр-міністра повинна змусити кожного власника в Україні задуматися про безпеку використання його права на свободу слова і захист власності в цій країні", - додав представник ІМС.

"Українська правда"


Читайте також:

Пінчук і Ахметов знову оскаржують феодалку Тимошенко

Кабмін затвердив продаж "Криворіжсталі"

ТИМОШЕНКО ПРОДАСТЬ "КРИВОРІЖСТАЛЬ" ДО КІНЦЯ РОКУ

Пінчук не давав хабарів суддям, бо в Ющенка немає доказів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...