Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ(о) образились на Тимошенко і захотіли, щоб вона створила більшість

Середа, 22 червня 2005, 17:08
Прем’єр-міністр Тимошенко заявляє про те, що ні уряд, ні президент не створюватимуть в парламенті більшість.

Про це вона заявила під час погоджувальної ради в середу у відповідь на закид депутата фракції СДПУ(о) Ігоря Шурми. Той образився, що на зустріч до прем’єра у вівторок були покликані лише провладні фракції.

За його словами, треба запрошувати або всі фракції, або створити більшість.

"Якщо стався той факт, що ті фракції які не запросили вчора на засідання, а сьогодні пропонують так: підійдіть до нас, - то або це має бути якась форма запрошення, або ще раз наголошую - створіть більшість і несіть відповідальність", - зазначив Шурма.

Натомість Тимошенко відкинула цю пропозицію.

"Я підкреслюю, що час закінчився, коли уряд або президент створювали в парламенті більшість. То якраз був той час, коли ви правили в парламенті, шановний пан Шурма, а зараз є парламент, ми поважаємо парламент", - наголосила вона.

Прем’єр пояснила, що запросила також і інші фракції "дати своїх людей", щоб випрацювати концепцію проведення законопроектів по СОТ через парламент.

"І ні про яке створення ніякої більшості ні вчора ні сьогодні не йдеться. Це парламентська справа", - заявила Тимошенко.

Після погоджувальної ради спікер Володимир Литвин повідомив, що в четвер парламент розглядатиме законопроекти щодо СОТ.

Також буде поставлено на розгляд Верховної Ради пропозицію про повернення до розгляду законопроектів, включення до порядку денного парламент не підтримав.

Окрім цього, за словами Литвина, паралельно працюватиме робоча група у складі депутатів та представників уряду.

"Я думаю, що саме такий послідовний підхід повинен дати певний результат. Все буде залежати від того, наскільки домовленості, які були досягнуті тут, можна зреалізувати у сесійній залі, бо коли керівники груп і фракцій кажуть "так", не рідко це означає, що в сесійній залі депутати тих чи інших фракцій голосуватимуть інакше", - зазначив Литвин.

Він також "переконаний, що основні рішення, ті які потрібні Україні, ми можемо і повинні і зобов’язані прийняти до закінчення цієї сесії".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування