У Толстоухова шукали крадені листи Грушевського?

Середа, 22 червня 2005, 17:19
Глава Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко заявляє про проведення правоохоронцями обшуку в приміщенні першого заступника глави НДП Анатолія Толстоухова.

"Йому повідомили, що він проходить свідком у справі про викрадення документів з Львівського державного історичного архіву", говориться в заяві Пустовойтенка, текст якої наводить "Інтерфакс-Україна".

У заяві підкреслюється, що "ніяких речовинних доказів, які б свідчили про можливу причетність Толстоухова до зазначеної справи виявлено не було. Разом з тим, як відзначається в заяві, "такий "візит" заподіяв родині Толстоухова серйозні морально-психологічні травми".

"Я як глава НДП висловлюю протест проти віроломних дій влади, які не можна розцінювати інакше як політичні репресії й тиск на політиків, які відкрито заявляють про свою власну позицію й серйозні наміри брати участь у наступних парламентських виборах", - підкреслює Пустовойтенко у своїй заяві.

Крім того, Пустовойтенко вимагає від генпрокуратури надати пояснення із приводу зазначених дій щодо Толстоухова. У ГПУ не стали коментувати цей факт.

Раніше екс-міністр Кабінету міністрів Толстоухов (працював на цій посаді з 31 липня 2003 року по 29 січня 2005 року) в інтерв'ю газеті "Сегодня" підтвердив, що був ініціатором
передачі листів Грушевського, які фігурують у так званій "архівній справі" і потрапили в Кабінет міністрів з ринку через низку людей.

Толстоухов одержав ці документи від колекціонера Володимира Калашникова для наступної передачі в музей. Калашников придбав цінні документи у відомого письменника й колекціонера листівок Віктора Киркевича, який купив їх на ринку біля київського готелю "Братислава" за 500 гривень.

Слідчі дії в справі про крадіжку документів з архіву проводяться стосовно близько 100 осіб. У ході слідства допитано колишнього віце-прем'єра з гуманітарних питань Дмитра Табачника, Анатолія Толстоухова і депутата Леся Танюка.

Слідство також доручило Київському слідчому управлінню внутрішніх справ допитати у цій справі екс-прем'єра Віктора Януковича.

Толстоухов спростував чутки про можливу причетність Януковича до "архівної справи".

Читайте також:

Про непричетність Януковича до крадених листів тепер розповів його помічник


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування