Ющенко почув тверде слово Ширака

Середа, 22 червня 2005, 20:41
Франція вітає європейські прагнення України.

Про це повідомив президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю журналістам по закінченні зустрічі з президентом Франції Жаком Шираком.

Ющенко відзначив, що в ході переговорів французький президент заявив, що Франція підтримує курс України до СОТ цього року.

Крім того, Франція підтримує прагнення України одержати статус країни з ринковою економікою. "У цьому плані я почув тверде президентське слово", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що є оптимістом і вірить у те, що Україна стане членом Євросоюзу.

За його словами, "в України ніхто не забере право говорити, що ми - європейська нація".

"Ми - європейці, я це з гордістю говорю, незалежно від того, чи є ми членом ЄС чи ні", - заявив він.

Ющенко вважає, що без України Європа є неукомплектованою, а з Україною "вона буде цікавішою й ефективнішою" . "Безумовно, Україна буде в ЄС", - додав Ющенко.

За його словами, Франція має намір надати Україні технічну допомогу у вигляді направлення в нашу державу фахівців-радників, що спеціалізуються по аграрній і адміністративній реформі, а також з питання адаптації законодавства до європейських стандартів.

Крім того, сказав Ющенко, у ході переговорів Франція підтримала Україну щодо пом'якшення візового режиму з боку Франції і підтримки цієї ініціативи в режимі Євросоюзу щодо журналістів, бізнесменів, дипломатів, політиків, студентів, працівників культури.

Ющенко переконаний, що сьогодні почався нових етап у відносинах України і Франції. Він підкреслив, що переговори з президентом Франції пройшли в конструктивній атмосфері.

Президент України запросив Ширака відвідати Україну в другому півріччі 2005 року. А у вересні в Україні відбудеться українсько-французький енергетичний форум.

ЛІГАБізнесІнформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...