Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна лякає ЄЕП Путіним і Конституційним судом

Середа, 22 червня 2005, 21:08
Якщо на наступному засіданні групи високого рівня по формуванню ЄЕП російська сторона не погодиться з позицією України про першочерговість створення зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень, подальша доля проекту повинна вирішуватися президентами України і Росії.

Про це заявив міністр економіки Сергій Терьохін, виступаючи в середу у Верховній Раді на парламентських слуханнях "Стан і перспективи євроінтеграції України і її участі у формуванні ЄЕП".

"Якщо ми не зможемо знайти взаєморозуміння щодо процесу черговості інтеграції в рамках цього проекту, у дію повинні вступати не економісти, а політики - президенти наших країн - і вирішувати на політичному рівні долю проекту ЄЕП", – сказав Терьохін.

У цьому зв'язку міністр економіки назвав майбутнє засідання ГВР "знаковою зустріччю".

Як відзначив Терьохін, "головний гравець цього проекту, Росія, не погоджується з позицією про першочерговість створення зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень і жадає від сторін проекту приступити до більшого ступеня інтеграції, ніж цього вимагає класичний режим зони вільної торгівлі без вилучень і обмежень".

За словами Терьохіна, на сьогоднішній день цілком погоджені тексти проектів угод про спрощений порядок митного оформлення і митного контролю на кордонах країн-учасниць ЄЕП, про єдині принципи стягування непрямих податків у взаємній торгівлі держав ЄЕП, про порядок реекспорту товарів, що відбуваються з територій країн ЄЕП, про визначення митної вартості товару, що переміщається через митні кордони країн-учасниць ЄЕП, а також тексти трьох угод, що стосуються спрощення переміщення фізичних осіб через кордони країн-учасниць ЄЕП.

Виступаючи в ході парламентських слухань заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко заявив, що міністерство закордонних справ направить подання в Конституційний суд щодо угод по формуванню Єдиного економічного простору.

Новини-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування