ВИНЕСЕННЯ ВИРОКУ ЛАЗАРЕНКУ ПЕРЕНЕСЛИ

Четвер, 23 червня 2005, 10:15
Заплановане раніше на 23 червня винесення вироку колишньому главі уряду України Павлові Лазаренку переноситься на невизначений час, повідомили в середу РІА "Новини" у федеральному суді в Сан-Франциско.

"Наступне засідання у справі "США проти Лазаренка" призначено на 27 липня - це буде нарада представників сторін з процедурних питань, - сказала секретар суду Моніка Тетсон. - Нова дата винесення вироку поки не визначена".

Місяць тому головуючий на процесі суддя Мартін Дженкінс залишив у силі лише 14 з 29 пунктів обвинувального висновку, винесеного екс-прем'єрові в червні минулого року журі присяжних.

Адвокати Лазаренка назвали це рішення "величезною перемогою", висловивши впевненість, що 23 червня їхній підзахисний вийде із суду "вільною людиною".

Однак Марта Борщ, яка очолювала обвинувачення, переконана, що на силі вироку остання постанова не відіб'ється, тому що суддя залишив 8 "найважчих" пунктів, що стосуються відмивання грошей. На її думку, підсудний одержить щонайменше 10 років тюремного ув'язнення.

Американська прокуратура висувала проти Лазаренка обвинувачення у здирництві, шахрайстві, перевезенні украдених авуарів і відмиванні в 1994-99 роках через каліфорнійські банки $114 мільйонів. У результаті останнього рішення судді Дженкінса ця сума тепер знижена до $10 мільйонів.

Очікуючи процесу український екс-прем'єр провів за ґратами в американській в'язниці більше чотирьох років, а в червні 2003 року був випущений на волю під заставу в $65 мільйонів. Наразі він проживає в Сан-Франциско під домашнім арештом.

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування