Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУКАЧА ЗНАЙШЛИ В ІЗРАЇЛІ. Генпрокуратура радить питати про це в газеті, СБУ мовчить

Четвер, 23 червня 2005, 10:36
Генерал міліції Олексій Пукач, обвинувачуваний у смерті Георгія Гонгадзе, оголошений у міжнародний розшук, виявлений в Ізраїлю.

Про це пише газета "Сегодня".

За даними газети, Пукач виявлений у п'ятницю ізраїльськими спецслужбами.

Як повідомили джерела "Сегодня", одержавши інформацію про перебування Пукача в Ізраїлі, група з кількох співробітників СБУ в суботу "в спішному порядку" відбула до цієї країни. Через день, у неділю, туди ж відправилася група працівників МВС.

Видання зазначає, що, відповідно до українського законодавства, органом, який офіційно повинен вимагати видачі обвинувачуваного, є Генпрокуратура.

Однак, як повідомили джерела газети, "ні МВС, ні СБУ нічого не повідомили в ГПУ про свої поїздки в Ізраїль".

Газета висловлює сумнів, що "спецгрупи" МВС і СБУ повернуться з Ізраїлю "з Пукачем у наручниках".

"Процедура екстрадиції з Ізраїлю дуже складна, особливо якщо Пукач встиг стати громадянином цієї країни, і може розтягтися на роки", - пише "Сегодня".

У прес-службі Генпрокуратури на питання "Української правди" прокоментувати інформацію порадили "за коментарями звертатися виключно до газети "Сегодня".

"Якби була така інформація, то напевно її не розголошували б через пресу. Слід розрізняти, коли йде оперативний розшук, і коли відбулося затримання", - зазначили в прес-службі.

У свою чергу керівник прес-центру СБУ Стас Речинський сказав "Українській правді", що Служба безпеки "поки не коментує публікацію в газеті "Сегодня".

***

Олексій Пукач у 2000 році займав посаду начальника Управління кримінального розшуку (служби зовнішнього спостереження) МВС України.

Зараз Пукач проходить по одній справі з обвинувачуваними в убивстві Георгія Гонгадзе полковниками міліції Миколою Протасовим і Валерієм Костенком.

Четвертий обвинувачуваний офіцер міліції Попович, що сидів за кермом автомобіля, який вивозив Гонгадзе, знаходиться на підписці про невиїзд.

Відповідно до свідчень полковників, 16 вересня 2000 року Пукач і згадані троє вивезли Гонгадзе в Білоцерківський район і там убили. За версією слідства, душив Георгія його ж ременем сам генерал.

"Українська правда"

Читайте також:

ТІЛО ГОНГАДЗЕ В ТАРАЩУ ПЕРЕВІЗ ПУКАЧ? ВИНУ КУЧМИ НЕ ДОВЕДЕНО

Про те, що Гонгадзе уб'ють, знав тільки Пукач – стверджують підозрювані

Піскун встановлює час отруєння Ющенка і вважає справу Гонгадзе розкритою

Убивці Гонгадзе визнали себе винними

Піскун не може більше зволікати зі справою Гонгадзе

Суд не відпустив обвинувачуваних в убивстві Гонгадзе


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування