Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поляки кажуть, що Тимошенко їм "говорить одне, а в Україні робить інше". Але депутати це виправили

Четвер, 23 червня 2005, 11:58
Відоме польське видання "Жечпосполіта" сумнівається, чи справді українська влада підтримує примирення з Польщею, і стверджує, що словам прем’єра Юлії Тимошенко не можна довіряти.

Про це пише журналіст газети Пьотр Косьцінскі у статті "Слова і вчинки Юлії Тимошенко. Чи хочуть українські політики примирення з Польщею?"

"На жаль, прем’єр одне говорить у Польщі, а інше робить на Україні. Що пані Тимошенко хоче цим досягти? Не відомо. Так чи інакше, висновок сумний: словам провідних українських політиків не можна довіряти", - йдеться у статті.

Підставою для таких висновків стало ухвалення Верховною Радою постанови, якою вона рекомендує Львівській міськраді скасувати своє рішення про завершення упорядкування польських військових поховань на "Цвинтарі Орлят" у Львові.

У статті зазначається, що ця постанова була "прийнята не тільки голосами опозиції. Підтримали її, зокрема, і депутати урядового Блоку Юлії Тимошенко".

"Однак неповних два тижні тому пані прем’єр говорила "Жечпосполітій", що "серцем і душею" підтримує примирення з Польщею", наголошує газета, наводячи слова Тимошенко про те, що партія, яку вона очолює, "цілком підтримує відкриття цього цвинтаря... та всі взаємні ініціативи, що у цій справі піднімають Україна і Польща".

"Тим часом, саме депутати "Батьківщини", головної сили Блоку Юлії Тимошенко, намагалися не допустити затвердження угоди міськрадою Львова. А депутати Блоку тепер роблять все, щоб торпедувати заплановане на 24 червня відкриття цвинтаря", зазначає видання.

На думку журналіста, таке ставлення України до вирішення спільних польсько-українських проблем "надзвичайно ускладнить дію польської дипломатії, яка надає протекцію Україні в Європейському Союзі".

Тим часом у четвер Верховна Рада скасувала свою постанову щодо "Цвинтаря Орлят", повідомляє Інтерфакс-Україна.

За таке рішення проголосували 247 депутатів з 408, які зареєструвалися в залі.

Читайте також:

Планам Ющенка і Кваснєвського може завадити погода та депутати


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування