Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко впевнений, що Кучма підтримував Ющенка

Четвер, 23 червня 2005, 12:04
Лідер комуністів Петро Симоненко заявляє, що екс-президент Леонід Кучма на виборах 2004 скористався тактикою "подвійного кандидата".

Про це Симоненко сказав в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні", опублікованому в четвер.

"Кучма все робив, щоб забезпечити перемогу Ющенка на виборах... Я говорив: не вірте жодному слову Кучми. Механізм простий: авторитет і довіра до Кучми завжди були на рівні плінтуса. Відповідно, з рівня плінтуса починалася довіра й до того кандидата, якого підтримував Кучма", - сказав Симоненко.

За його словами, "Кучма говорив: я за Януковича - і в народу одразу починалася печія. Говорив, що нібито не підтримує Ющенка, тому що він проти старої команди - і народ вірив Ющенку".

"Тим часом вся команда Кучми працює зараз у Юшенка. І методи ті ж: політику Кучми, політику нестійких відносин з Росією й із шиєю, вивернутою на Захід, сьогодні продовжує так звана нова влада", - відзначив Симоненко.

Лідер КПУ також вважає, що Кучма "патронував весь процес поділу влади між представниками великого капіталу, прагнучи, по суті, зберегти існуючу політичну систему". "У результаті режим "пожертвував" Кучмою, але Україна залишилася в "кучмізмі", - відзначив він.

Коментуючи участь у виборах 2004 російських політтехнологів, Симоненко сказав, що "не раз говорив у Москві, що Росія Україну не знає".

"Надсилали різних "глєбушек" (Симоненко, можливо, натякає на російського політолога Гліба Павловського, який брав участь у розкручуванні Януковича), які звідси сотні мільйонів доларів вивезли", - сказав він.

"Але "глєбушки" прорили величезний рів у взаєминах між нашими країнами. Вони так і не зрозуміли, що таке західна частина України, яка 600 років була під Польщею, не зрозуміли, що таке менталітет нашого сільського жителя й що Україна вже змінилася - з погляду духовності, ролі православ'я, культурних традицій", - підкреслив Симоненко.

На питання про його ставлення до релігії, Симоненко відповів, що "іноді" заходить у церкву. "Для мене дуже важливо не втратити духовний зв'язок з рідною культурою й тисячолітньою історією рідної землі. А храми є її сховищами", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування