ПЛУЖНІКОВ ПІСЛЯ СМЕРТІ ВСТИГ "ПРОГОЛОСУВАТИ" У ПАРЛАМЕНТІ. Есдеки у виправдання згадують Порошенка

Четвер, 23 червня 2005, 12:55
Картка депутата із СДПУ(о) Ігоря Плужнікова голосувала у парламенті не тільки коли про його смерть дізналися соратники, але навіть після публічного повідомлення про це.

Як випливає із результатів голосування, вміщених на сайті парламенту, Плужніков "проголосував" за закон "Про внесення змін до закону "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини".

Це голосування відбулося о 14:11. За хвилину до цього Плужніков проголосував "проти" альтернативного законопроекту. Ще одне голосування, в якому брала участь його картка, відбулося о 14:10.

Повідомлення про смерть Плужнікова в "Українській правді" було оприлюднено о 13:40. Через кілька хвилин ця інформація облетіла всі українські ЗМІ.

Плужніков "голосував" 11 разів у середу в парламенті попри те, що, за словами іншого депутата з СДПУ(о) Ігоря Шурми, він помер зранку в цей день у одній з клінік за кордоном.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, з 14 по 22 червня, коли Плужніков знаходився у лікарні, картка Плужнікова проголосувала 91 раз.

На прохання прокоментувати факт голосування мертвого депутата, Шурма відповів:

"Ця картка голосувала так само, як картка Порошенка (секретар РНБО) і ще 33 сумісників. Ця картка так само була в залі. Я нею не голосував. Це є таке ж порушення 84 статті Конституції, в якій написано, що кожен депутат має голосувати особисто. Вона, очевидно, порушується усіма".

У свою чергу його колега депутат Нестор Шуфрич зазначив, що вперше дізнався про смерть Плужнікова "приблизно о пів на другу дня". "Коли мені особисто про це сказали, я не був у залі Верховної Ради", - повідомив Шуфрич.

На питання, як боротися з подібними випадками, Шуфрич сказав, що "можливо, виключно технічними засобами". "Треба створити умови, щоб людина була зафіксована на своєму робочому місці. Сьогодні вже є багато технічних можливостей", - зазначив він.

Крім факту голосування за законопроект мертвого на той момент депутата у парламенті, продовжується практика регулярного голосування кількох десятків депутатів-сумісників з фракцій "Наша Україна", Блоку Тимошенко, Соцпартії і Народної партії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування