Червоненко продовжує справу Кірпи?

Четвер, 23 червня 2005, 12:56
Міністр транспорту та зв’язку Євген Червоненко закликає не зволікати із будівництвом каналу "Дунай-Чорне море".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби міністра в четвер.

За словами Червоненка, "функціонування українського глибоководного судноплавного ходу "Дунай–Чорне море" буде сприяти реалізації транзитного потенціалу України та відродженню національного флоту".

"Переорієнтування ж вантажопотоків на територію української частини Дунаю дозволить завантажити вільні потужності українських морських портів на Дунаї, поліпшити умови для формування додаткової вантажної бази, розширення її структури, прискорення динаміки розвитку", заявляє міністр.

Також, за словами Червоненка, із будівництвом каналу "з’явиться можливість залучення вантажопотоків з Росії, Казахстану, Ірану, Китаю, спрямованих у європейські країни".

Крім того, він вважає, що про природні, навігаційні та бізнесові переваги каналу "переконливо свідчить те, що кількість суднопроходів зростає, незважаючи на тимчасові негативні фактори, пов’язані з відсутністю фінансування проекту "Дунай–Чорне море".

Міністр повідомляє, що результати "комплексного екологічного моніторингу, виконаного у 2004 році Українськими фаховими науково-дослідними установами", свідчать про те, що "забруднення і порушення екологічного стану не перевищує запланованих".

"Мінтрансзв’язку готове виступити на засіданні Кабінету Міністрів із планом заходів із виконання невідкладних робіт", говориться у повідомленні.

Утім, за словами Червоненка, "ключова проблема - державного фінансування проекту лишається відкритою", оскільки "за оцінками експертів", на добудову потрібно близько 257 млн. грн.

Як відомо, будівництво каналу "Дунай-Чорне море" розпочалося за часів колишнього міністра транспорту Георгія Кирпи. Тоді Національна Академія наук України й більш ніж 300 організацій з 64 країн світу протестували проти будівництва каналу через гирло Швидке, в заповідній зоні Дунайського біосферного заповідника.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...