Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорусія просить Росію врятувати її від "помаранчевої революції"

Четвер, 23 червня 2005, 13:07
Білорусія розраховує на підтримку Росії "у запобіганні помаранчевим революціям".

Про це журналістам заявив у четвер у Гомелі спікер палати представників Національних зборів Білорусії Володимир Конопльов.

"Тема помаранчевих революцій для Білорусії неактуальна", - сказав Конопльов, зазначивши разом з тим, що Білорусія має достовірну інформацію про "підготовку бойовиків і формування бойових структур у сусідніх з нами країнах". "Але ми знаємо, що російські друзі нас підтримають", - упевнений білоруський спікер.

За словами Конопльова, це питання планується обговорити в ході роботи сесії парламентських зборів Союзу Білорусії й Росії. Він також не виключив, що з цього питання буде прийнята відповідна заява.

У той же час генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс назвав Білорусію "сумним винятком" серед європейських країн.

"Ми маємо намір вести діалог із сусідами. І ці сусіди знаходяться не тільки в Європі - за невеликим сумним винятком Білорусії...", - сказав він, виступаючи в четвер на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Девіс закликав європейців до об'єднання "в ім'я єдності з урахуванням розмаїтості всіх". Напередодні Асамблея висловилася за жорсткість позиції ПАРЄ стосовно Білорусії.

При прийнятті резолюції з оцінкою виконання зобов'язань Росії перед РЄ в остаточний варіант документа була внесена рекомендація Росії "робити будь-яку політичну або фінансову підтримку уряду Білорусії залежно від дотримання прав людини й громадських свобод білоруського народу".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування