Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму допитували по Гонгадзе і Сацюку

Четвер, 23 червня 2005, 13:31
Екс-президент Леонід Кучма двічі ходив на допити до прокуратури.

Про це він розповів журналістам під час зустрічі у своєму благодійному фонді "Україна".

"Перший раз викликали... по цьому самому... Кравченку і Гонгадзе, так сказать. Хоча допити по Гонгадзе Були і за іншого прокурора", сказав Кучма.

Другий раз екс-президент допитувався у справі екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка.

На питання, чи стосувалося це отруєння президента Віктора Ющенка, Кучма відповів: "Ні, там стосувалося його депутатських повноважень, коли президент підписав указ про його звільнення".

Як відомо, указ про звільнення Сацюка з посади заступника голови СБУ був оформлений заднім числом, що спричинило критику колишньої опозиції, яка вважала, що таким чином Кучма намагався зберегти за Сацюком місце депутата і захистити його від кримінальної відповідальності.

Кучма поскаржився, що нова влада, як і раніше, намагається у всьому звинуватити стару.

"Ми не навчились, і можливо, в цьому і моя провина, що ми велику політику будуємо на паплюженні попередників. Це радянська система залишилася. Вважаємо, чим більше бруду виллємо на попереднього президента, тим краще", - зазначив Кучма.

За його словами, ці сто днів нової влади головна увага була прикута не до неї, а до нього. "Я стільки всього почув, що можу порівняти це лише з практикою Геббельса - чим більше неправди, тим більше вірять. Така і сьогоднішня політика, пропаганда", сказав він.

Кучма зазначив, що "треба поважати права людини" і не запрошувати на допити через ЗМІ.

"Я вважаю, це святе. Є претензія - запросіть", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування