Медведчук вважає, що Ющенко виставив Україну на посміховище

Четвер, 23 червня 2005, 14:10
Голова СДПУ(о) Віктор Медведчук вважає, що проведення в Києві Всесвітнього інвестиційного форуму "міні-Давос" є пропагандистською кампанією влади перед потенційними інвесторами, яка може виставити Україну "на посміховище".

Про це йдеться у заяві Медведчука, розповсюдженій прес-службою його партії у четвер.

За словами Медведчука, "міні-Давос" був проведений заради "пропагандистської кампанії стосовно потенційних інвесторів, спрямованої на те, щоб розвіяти страхи, які вже встигла викликати в інвесторів нова українська політика".

На думку Медведчука, в умовах, коли "продовжується незаконна реприватизація "Криворіжсталі", є судові позови стосовно прав власності російських інвесторів на Миколаївський глиноземний завод, на Запорізький алюмінієвий комбінат такий "круглий стіл", у кращому випадку, є марним, а в гіршому – може виставити Україну на посміховище".

"Не дивно, що президент Путін виявився "зайнятий". Очевидно, так Росія відреагувала на політику нової влади щодо російського інвестиційного бізнесу в Україні", зазначив він.

На думку головного есдека, "сьогодні вже не тільки українські і російські, але і західні коментатори і політики, які ще недавно намагалися дивитися на Україну через помаранчеві окуляри, стали висловлювати найбільшу стурбованість тим, що відбувається в нашій країні".

"Я маю на увазі і переслідування опозиції, і кампанію реприватизації, і процес переділу власності в країні, в той час, як падіння темпів економічного зростання продовжується", сказав він.

За словами Медведчука, нова влада "винайшла зовсім новий спосіб поліпшити показники економічного зростання - переглянути показники, отримані за минулий рік".

"Ще торік це зростання давало надію перетворити Україну в "нового тигра" Європи. Сьогодні ж воно загрожує перейти в стагнацію або навіть економічний спад", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування