Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович з Людмилою більше не пройдуть по стадіону на чолі колони

Четвер, 23 червня 2005, 14:49
Відомий у минулому легкоатлет, член Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка замінив Віктора Януковича на посаді президента Національного олімпійського комітету.

Обрання Бубки відбулося у четвер на позачерговій Генеральній асамблеї цієї організації.

За Бубку в таємному голосуванні проголосували 80 членів НОК України з 110.

За Миколу Марценюка (член Виконкому НОК України, віце-президент Федерації бейсболу та софтболу України, за поданням Федерації бейсболу та софтболу України) віддали свої голоси 30 осіб.

Інші два кандидати на посаду президента НОК України, Микола Федоренко (перший віце-президент НОК) та Валерій Борзов (президент федерації легкої атлетики України) зняли свої кандидатури у ході засідання.

Також на звітній Генеральній асамблеї НОК України одностайно було підтримано заяву про звільнення з посади президента НОК України Віктора Януковича.

Обрання Януковича на посаду голови НОК у грудні 2002 року сприймалося як один із потужних піар-механізмів для пропаганди під час виборів президента. Зокрема, Янукович з дружиною Людмилою пройшлися на чолі колони українських олімпійців на відкритті ігр в Афінах.

Як відомо, Сергій Бубка є депутатом і до останнього часу входив до фракції "Регіони України", але перед обранням на посаду в НОК залишив її.

"Українська правда". Чемпіон

Читайте також:

"Роттердам" – афінський "Титанік" Януковича

Янукович: почався перший президентський термін


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування