Кучма хоче, щоб Ющенка оцінили "по карману і по базару"

Четвер, 23 червня 2005, 14:50
Екс-президент Леонід Кучма каже, що голосував на виборах президента за Віктора Януковича і вважає, що оцінку новій владі має давати народ.

Про це він розповів журналістам під час зустрічі у своєму благодійному фонді "Україна".

На питання, за кого він голосував на виборах, екс-президент відповів: "Не секрет, що я голосував за Януковича, бо якщо скажу, що за Ющенка – то ніхто не повірить, і якщо скажу, що ні за кого – то теж".

На питання, як він оцінює дії нової влади, Кучма сказав, що "її (оцінку) мають давати люди: по карману, по базару і так далі".

"Головне, що ми знову шукаємо злодія в тому, що відбувається у нас ", - зазначив екс-президент, згадавши суперечки навколо нафти та російського газу.

"Хіба США звинувачують ОПЕК за те, що ціни пруть? Ні. В крайньому випадку спробують провести переговори, а ми шукаємо, що десь хтось хоче нас поставити на коліна. Тим більше, що всі знають, що ціни в Росії на нафтопродукти такі ж як у нас", - наголосив Кучма.

"Чи по тому ж газу – Росія дійсно не збирається займатися благодійністю. А 50 доларів за 1,09 був крок назустріч Україні, бо ми не могли витримати світові ціни на газ. Від цього ж страждає бюджет Росії", - зазначив він.

Кучма додав, що "добре знає, що ціна в договорі була вказана на рік". "Тим більше, Росія пішла нам назустріч – віддала ринок на 5 мільярдів кубів газу. 4 мільярди – по 135 доларів, і 1 мільярд до Румунії – 170 доларів. А ми платимо по 50", - зазначив він.

За словами Кучми, "главный язык має бути за столом переговорів, знаходити порозуміння, а не піднімати на весь світ". "Де ми назустріч Росії, де – вони. Ми дотримувалися цього всі роки", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News