Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв звільнити сплячих чиновників, і повісив їм на шиї 1 млн

Четвер, 23 червня 2005, 15:58
Президент Віктор Ющенко вважає, що система служб зайнятості працює неефективно.

Про це він заявив на нараді з питань сприяння зайнятості та діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, стенограму якої поширила прес-служба президента.

"Пройшов перший квартал – замість 250 (тисяч робочих місць) зробили, здається, 177, 180. 70 тисяч – хто не виконав, як ви несете відповідальність за це?" – звернувся Ющенко до учасників наради щодо невиконання плану по працевлаштуванню.

"Я хочу від вас почути професійну мову, яка буде говорити про антологію зайнятості, що нам треба зробити, щоб підняти рівень зайнятості. Де ті точки, які вашими партнерами повинні бути: міністерства, відомства чи громадські ініціативи? Але ви є та сторона, яка повинна організацією ринку праці володіти достеменно", - зазначив він.

Він також нагадав, що перед учасниками наради лежить завдання створити мільйон робочих місць. "Я нагадую – один мільйон робочих місць. Це те, що висить на вашій шиї – на рік. Це не обговорюється, друзі, це я просто хочу ваших братів, сестер, разом з вами вернути там, де їх принижують як людей, з тих місць. Це питання не обговорюється, друзі", - зазначив він.

Ющенко також торкнувся проблеми сімейного безробіття, де не працює жоден член сім'ї.

"Я звертаюся персонально до кожного з вас. Як ви можете персонально терпіти, що у вас на території є сімейне безробіття? Якщо ви не вирішили цю проблему, ви непотрібні. Державі як функціонер ви непотрібні. Бо ви творите, я сказав би, самий кримінальний світ, який може виникати, коли в родині з дорослих людей ніхто не працює", - зазначив він.

"Я ж не ставлю перед вами завдання, давайте із 8,6 відсотків 2 відсотки безробіття зробимо. Я цього вам не кажу. Я кажу те, що є в межах вашої компетенції. І ви його не робите", - сказав Ющенко.

Він також, звертаючись до учасників наради, зазначив: "Я не хочу, щоб у цьому залі хтось, не дай Бог, на другій годині роботи, особливо там на гальорці, почав дрімати. То перша заявка на вашу відставку".

Він також висловив сподівання, що учасники наради подадуть своє "бачення формування ринку, розвитку зайнятості, порад стосовно речей, які потрібно врахувати при організації економіки для того, щоб ми могли сказати – один мільйон робочих місць ми повинні легко забезпечити, створювати в рамках одного економічного року".

Він пообіцяв, що "буде писати кожну пропозицію". "Можливо, одна людина, яка буде записувати все, що ви будете говорити - я буду. Віце-прем’єри в нас менше люблять писати, міністри взагалі не пишуть – вони все слухають, я буду писати кожну вашу пропозицію", - сказав він.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...