Луценко почекає, поки Янукович "дозріє", а потім порушить справу

Четвер, 23 червня 2005, 16:14
Виконуючий обов’язки начальника головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Сергій Корнич не виключає можливості порушення кримінальної справи проти екс-прем'єра Віктора Януковича за посадові злочини.

Про це він заявив у четвер в інтерв'ю журналістам у Києві.

"Я глибоко переконаний у тому, що так воно і буде", - сказав Корнич, відповідаючи на запитання, чи можливе порушення кримінальної справи щодо Януковича.

За словами в.о. начальника ГУБОЗа, для того, щоб "більше переконати" Януковича прийти на допит, УБОЗ повинен назбирати більше доказів. "Тоді в нас з'являться законні підстави силою привести", - підкреслив Корнич.

"Плід повинен дозріти. Якщо людина не приходить, вона, напевно, думає про те, що в неї є досить підстав поводитися в такий спосіб", - сказав він.

Корнич відзначив, що ГУБОЗ займається тими матеріалами, які були виявлені останнім часом, зокрема, стосовно Януковича - це посадові злочини (перевищення службових повноважень і т.д.).

"Те, що епізодами десь якось вихоплюється в якійсь області... - дійсно, гроші йшли. Для того, щоб довести це, потрібна кропітка, чітка робота. Цим ми зараз і займаємося", - додав він.

Він також відзначив, що "дуже багато грошей з бюджету направили і на закупівлю всілякого устаткування".

"Тобто не дозріла ще та ситуація... якщо Віктор Федорович буде відмовлятися від явки і надання свідчень, як тільки вона, мається на увазі ситуація, дозріє, тоді ми візьмемо участь і...", - сказав Корнич.

Як відомо, раніше правоохоронці неодноразово запрошували Януковича на співбесіди, однак з різних причин він не приходив.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування