Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ІЗРАЇЛІ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПУКАЧА НАЗВАЛИ ПРОВОКАЦІЄЮ

Четвер, 23 червня 2005, 18:03
Інформація, поширена газетою "Сєгодня" про виявлення генерала Олексія Пукача в Ізраїлю, якого оголошено у міжнародний розшук, схожа на провокацію.

Так прокоментували подію "5 каналу" в міністерстві внутрішніх справ Ізраїлю.

Речник міністерства Сабіт Хабат заявила, що їй нічого не відомо про місце перебування генерала Пукача, або ж про проведення якоїсь спільної операції з українськими органами безпеки, і порадила звернутися до прес-служби ізраїльської поліції.

За даними "П'ятого каналу", ізраїльська поліція вже перевіряє цю інформацію детальніше.

Крім цього, один із представників правоохоронних органів Ізраїлю, на умовах анонімності, сказав, що вважає статтю газети "Сєгодня" гонитвою за сенсацією і не більше, відзначає канал.

Про неправдивість інформації, поширеної газетою "Сєгодня", заявив "Українській правді" також речник iзраїльської поліції Гiль Клейман.

Він здiйснив спецiальну перевiрку у Мiнiстерствi юстицiї Iзраїлю, куди б мало надiйти вiдповiдне прохання вiд української Генпрокуратури, але й там не знають про факт перебування Пукача в Iзраїлi або ж про наявнiсть запиту на розшук генерала.

Клейман спростував повiдомлення про стеження за Пукачем та проведення операцiї з його виявлення. За його словами, "полiцiя не вдавалася до пошукiв Пукача" i нiчого не знає про його мiсцеперебування.

Він наголосив, що "iзраїльська полiцiя нiколи б не стала вдаватися до пошуків опального українського генерала за вiдсутностi необхiдного розпорядження з Мін’юсту Iзраїлю або Держпрокуратури країни, яка, у свою чергу, мала б санкцiонувати розшук Пукача на прохання української сторони".

"Наскiльки вiдомо прес-службi полiцiї, такого прохання з Києва не надходило", сказав він, додавши, що "не менш важливим у цiй ситуацiї є й питання про наявнiсть мiждержавної угоди про екстрадицiю злочинцiв, якої помiж Україною та Iзраїлем не укладено".


Українська правда


Читайте також:

Пукач ховається в коханки, а в силовиків будуть проблеми?

ПУКАЧА ЗНАЙШЛИ В ІЗРАЇЛІ. Генпрокуратура радить питати про це в газеті, СБУ мовчить

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...