Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОТРУЙНИКИ ЮЩЕНКА ТРУЇЛИ НЕ ЛИШЕ ЙОГО. ТУРЧИНОВ ЇХ СКОРО НАЗВЕ

П'ятниця, 24 червня 2005, 11:01
Голова Служби безпеки Олександр Турчинов заявляє, що в нього не має інформації про те, що екс-заступник голови СБУ Сацюк знаходиться за кордоном.

"У нас немає інформації, що він не в Україні. Він розшукується", - сказав Турчинов "Українській правді".

"На жаль, нам дали доручення щодо доставки його на допит після того, як він уже десь три-чотири дні як зник. Я не можу сказати, що він за кордоном. Ми його розшукуємо. У всякому разі, у нас немає відомостей, що він перетинав державний кордон", - зазначив Турчинов.

Він також висловив сподівання, що Сацюку "все ж таки розуму вистачить" прийти на допит "не через інтернет і через своїх помічників, а дати покази, бо дуже багато питань до нього".

"Це в його інтересах. Коли він далі буде переховуватися, я думаю, що де б він не був - в Україні або за її межами – ми його знайдемо", - зазначив голова СБУ.

Турчинов також повідомив, що Сацюк "розшукується по багатьох справах". "В питаннях отруєння йому не пред’являлось звинувачення, тому що ми не проводили додаткові допити, які необхідно зараз провести", - відзначив Турчинов.

Щодо справи про отруєння Ющенка, Турчинов сказав, що "вона вийшла на достатньо інтенсивний рівень досліджень". "Ми проводимо розслідування декількох випадків отруєння… вбивств шляхом отруєння людей", - сказав він і додав, що самою справою отруєння займається генпрокуратура, а СБУ за її дорученням проводить слідчі дії.

Щодо справ про вбивство людей шляхом отруєння, Турчинов зазначив, що розслідування цих справ може серйозно допомогти в розкритті справи отруєння Ющенка, "тому що інформація про те, кому буде пред’явлено звинувачення, вона дасть багато ідей".

"Ми знаємо коло підозрюваних, в межах якого буде розслідуватись це питання. Крім того, ми розслідуємо декілька замахів, вдалих і невдалих, які також виконувались групою тих самих осіб. І коло навколо них замикається", - сказав Турчинов.

На уточнююче питання, на кого були скоєні замахи, Турчинов відповів: "Коли я скажу, на кого, це вже буде … найближчим часом, я думаю, що коли буде проведене пізнання, коли ми проведемо затримання, після цього я зразу розкажу все".

Голова СБУ, який ще не склав депутатські повноваження, також пообіцяв подати заяву "найближчим часом", проте він ухилився від відповіді коли саме це станеться.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:26
Повітряні сили попередили про ворожі "Шахеди" з акваторії Чорного моря
00:12
футбол"Реал" за 4 хвилини перевернув хід матчу з "Баварією" і вийшов у фінал Ліги чемпіонів
23:58
Литва не пустить спостерігачів ОБСЄ на вибори президента через присутність росіян і білорусів
23:48
Столтенберг: НАТО не планує розгортати війська в Україні, Україна нас про це не просить
23:27
Новини економіки 8 травня: наслідки чергової атаки РФ по енергооб'єктах, Сенниченка заочно заарештували
23:10
Зеленський: Нагальні пріоритети – зрив будь-яких наступальних дій РФ
22:48
фотоУ Черкасах пожежна машина налетіла на тролейбус: двоє людей потрапили до лікарні
22:34
Верховний Суд роз’яснив, коли ухилення від мобілізації не карається законом
22:28
Вироблені в Україні супутникові системи можуть опинятися у російської армії – розслідування "Слідство Інфо"
22:01
Зеленський підписав укази про призначення 116 суддів
Усі новини...
Реклама: