Україна опинилась в п’ятірці піратів разом з Парагваєм

П'ятниця, 24 червня 2005, 11:26
Україна на четвертому місці у світі за кількістю піратської продукції на аудіоринку країни – 68 відсотків.

Такі дані містяться в доповіді Міжнародної федерації виробників фонограм (IFPI), повідомляє УНІАН.

За даними IFPI, в 2004 році у світі було продано 1,2 мільярда піратських компакт-дисків на загальну суму 4,6 мільярда доларів. Контрафактна аудіопродукція займала 34 відсотки світового ринку.

Найбільш гостро проблема піратства, за даними IFPI, стоїть в 31 країні. До десятки країн, в яких боротьба з аудіопіратством є першочерговим завданням, входять Бразилія, Індонезія, Китай, Мексика, Пакистан, Парагвай, Росія, Україна, а також єдина країна ЄС - Іспанія.

Перше місце за кількістю піратської продукції займає Парагвай, де пірати контролюють 99 відсотків аудіоринку. Друге місце з 85 відсотками займає Китай, третє - Індонезія (80 відсотків), четверте - Україна (68 відсотків).

Росія, за даними IFPI за 2004 рік, за ступенем проникнення контрафактної продукції на ринок - 66 відсотків - перебуває на п'ятому місці. Тим часом, за обсягом піратського ринку РФ упевнено займає другу позицію після Китаю.

Міжнародна федерація виробників фонограм також наводить дані, що в 2004 році більшість чистих CD на піратський ринок поставлялося через Парагвай, в Індонезії виробництвом контрафактної продукції займаються 15 сучасних заводів, а в Китаї загальний обсяг піратського ринку оцінюється в 411 мільйонів доларів на рік.

Читайте також:

Парламент віддалив Ющенка і Тимошенко від вступу до СОТ?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування