За "Скнилівську" трагедію відповідатимуть пілоти

П'ятниця, 24 червня 2005, 12:26
Військовий суд Центрального регіону засудив обвинувачених у справі катастрофи літака Су-27 у Львові в липні 2002 року до 4-14 років позбавлення волі.

Про це під час засідання повідомив суддя, зачитуючи вирок, передають Українські новини.

Зокрема, суд засудив до 14 років позбавлення волі командира екіпажа Су-27 Володимира Топонаря. Він також повинен відшкодувати збитки державі в розмірі 7,2 млн. гривень.

Суд засудив члена екіпажа Юрія Єгорова до 8 років позбавлення волі з відшкодуванням збитків державі в розмірі 2,458 млн. гривень.

Суд також засудив до 6 років позбавлення волі колишнього заступника командувача 14-го авіакорпусу, керівника польотів Анатолія Третьякова (з відшкодуванням збитків державі в розмірі 0,7 млн. гривень), а також засудив помічника керівника польотів Юрія Яцюка до 5 років позбавлення волі (з відшкодуванням збитків державі в розмірі 0,7 млн. гривень).

Вони були взяті під варту в залі суду.

Суд також засудив до 4 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки колишнього начальника служби безпеки польотів 14-го авіакорпусу Анатолія Лукіних (з відшкодуванням збитків державі в розмірі 0,2 млн. гривень). Його визнали винним за недбале ставлення військовослужбовця до служби, що призвело до тяжких наслідків.

Суд виправдав колишнього командира військової частини в Озерному (Житомирська область), звідки прилетів Су-27, Олега Дзюбецького через відсутність складу злочину.

Суд визнав Топонаря, Єгорова, Третьякова і Яцюка винними за статтею про порушення правил польотів або підготовки до них, а також порушення правил експлуатації літальних апаратів, що призвело до катастрофи або до інших тяжких наслідків.

Топонар заявив у суді, що має намір подати касацію до Верховного суду України.

Суд установив, що авіакатастрофа Су-27 завдала збитків Міністерству оборони на 11,458 млн. гривень.

Як повідомлялося, Військовий суд Центрального регіону, який розглядав у Львові справу по катастрофі літака Су-27, який розбився на аеродромі "Скнилів" у Львові під час авіашоу, що проходило в липні 2002 року, завершив судове слідство і розпочав дебати 16 червня.

30 листопада 2004 року Військовий суд Центрального регіону почав розглядати на виїзному засіданні у Львові кримінальну справу про катастрофу Су-27.

У липні 2002 року на аеродромі "Скнилів" у Львові під час авіашоу розбився військовий літак Су-27, у результаті чого на місці загинуло 74 особи, 3 померли в лікарні й постраждало 292 особи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування