Кучма не все розуміє в країні

П'ятниця, 24 червня 2005, 15:15
Екс-президент Леонід Кучма хоче почути плани нової влади по всіх напрямках внутрішньої і зовнішньої політики.

Про це він заявив на презентації книги Анатолія Гальчинського "помаранчева революція і нова влада".

На питання про оцінку дій нової влади, Кучма відповів: "По-перше, часу ще мало пройшло, а по-друге, я хотів би порадити, щоб різнобою не було".

"Бо я багато чого не розумію, що відбувається в країні. Я хотів би сьогодні бачити бачення президента, якою має бути Україна через відповідний документ, який записано в Конституції", - зазначив Кучма.

Він нагадав, що президент має щорічно виступати з посланням до українського парламенту, де "сказати від А до Я і внутрішні процеси, і зовнішні".

"Ми прослухали трактат прем’єр-міністра. Ну, шановне товариство, це ж декларації, побажання, а давайте ми побачимо механізми, як цього досягнути. І щоб їх розуміла більшість і політиків, і пересічних громадян", - додав Кучма.

Водночас автор презентованої книги Анатолій Гальчинський наголосив, що в його книзі є "оптимізм" щодо дій нової влади, і він сподівається, що все стане на свої місця.

В той же час він застеріг нову владу від будівництва "керованої путінської демократії", нагадавши, що в Україні є свої традиції.

Гальчинський відзначив, що не може говорити про економічну політику, бо поки що "є окремі суперечливі рішення, які несуть небезпеку для держави".

Експерт також вказав, що нинішній "бюджет – одна з трагічних сторінок", зазначивши, що "всі його новації поставлені під сумнів".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...